Reklama
Reklama
Holandské řízky
Fotogalerie:
 

Holandské řízky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Když rodiče nezlobí, uvaříme večeři.
Jakub a Kateřina
Kadlecovi (12 a 9 let),
Jesenice

Ingredience

  • 1 kg bůček
  • 250 g sýr eidam
  • 250 ml mléko
  • dle chuti sůl
  • na obalování mouka hladká
  • na obalování vejce
  • strouhanka na obalování

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso rozemeleme, přidáme nastrouhaný sýr a mléko, osolíme a promícháme. 
  2. krok2 Směs necháme přes noc v lednici. 
  3. krok3 Tvoříme malé placičky, které opatrně obalujeme v trojobalu - nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
  4. krok4 Obalené holandské řízky oklepeme, abychom je zbavili přebytečné strouhanky, a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.K řízkům podáváme vařené brambory, chutná je ovšem také bramborová kaše. Při servírování zdobíme nasekanou čerstvou pažitkou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dětský bramborák

Dětský bramborák

Je to jídlo‚ které si udělá i malé dítě. Ze začátku raději pod dohledem ...
Škola vaření /09.03.09
Paštiková pomazánka se sýrem

Paštiková pomazánka se sýrem

Dělám ji k snídani, hodí se k čaji. 
Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /12.12.11
Domácí chléb

Domácí chléb

Spočítala jsem si, že za rok se peníze investované do pekárny vrátily.


Zdenka...

Škola vaření /09.04.17
Šunková jehla

Šunková jehla

Rád si smlsnu, vaření mi nedělá žádné problémy.
František Novák, Brno, 9 let
Škola vaření /11.08.08
Krůtí roláda na víně

Krůtí roláda na víně

Byť je jen na podlévání, stejně použij kvalitnější víno. 

Věra ...

Škola vaření /10.03.17
Marinovaná krkovička

Marinovaná krkovička

Marináda je opravdu skvělá, hodí se i na jiné maso.

Eva Stojaspalová, ...

Škola vaření /09.06.16
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama