Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.
Veronika Synková, Pelhřimov
Ingredience
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 vejce
- 100 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce citronové šťávy
- Jahodový krém:
- 100 g měkkého tvarohu
- 100 g cukru moučky
- 100 g jahod nebo malin
- 250 ml šlehačky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ingredience na těsto zpracujeme a dáme na půl hodiny do lednice. Pak těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka, která následně lehce vtlačíme do formičky. Pečeme při 200 °C zhruba 10 minut.
-
Tvaroh smícháme s cukrem a nakrájenými jahodami. Šlehačku vyšleháme a lehce vmícháme do tvarohu. Košíčky necháme vychladnout a poté je naplníme krémem.