Reklama
Hermelín v pivním těstíčku
Fotogalerie:

Hermelín v pivním těstíčku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lucie Stejskalová, Jenisovice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 100 g šunky
  • 8 čerstvých žampionů
  • sůl dle potřeby
  • 4 hermelíny
  • 150 g mléka
  • 1 vejce
  • 50 ml piva
  • 100 g hladké mouky
  • podle potřeby strouhanka
  • na smažení olej
  • 200 ml smetany na vaření
  • dle chuti muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli‚ šunku a žampiony nakrájíme na malé kousky a vše společně orestujeme na pánvi. Směs trochu osolíme a necháme vychladnout.

  2. Hermelíny rozpůlíme a lžičkou velmi opatrně vydlabeme měkký střed. Spodní část naplníme zchladlou houbovou směsí a přiklopíme vrchním dílem. Poloviny sýra jemně přitiskneme k sobě.

  3. Těstíčko: z mléka‚ vejce‚ piva a hladké mouky umícháme hladké těsto.

  4. Hermelíny ponoříme do těsta a pak do strouhanky. Obalíme je 2x a pak smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  5. Vydlabané vnitřky hermelínu dáme do kastrůlku, zalijeme smetanou a necháme roztavit za stálého míchání.

  6. Přidáme špetku muškátového oříšku. Vznikne hladká sýrová omáčka.

  7. Usmažený hermelín podáváme s brambory a přelijeme omáčkou z vnitřku hermelínu.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Taštičky s mangoldem

Taštičky s mangoldem

Podle receptu Jany Dvořákové z Prahy

Škola vaření /06.06.18
Jarní kuřátka s hráškem

Jarní kuřátka s hráškem

Kuřecí maso se u nás těší velké oblibě a křehká mladá kuřátka nemají ...

Škola vaření /06.04.17
Slané rohlíčky s náplní

Slané rohlíčky s náplní

Ideální k pivu, určitě budou hitem každé párty.

Kristýna Zemanová, Maleč

Škola vaření /25.08.17
Slaný koláč s vinnou klobásou

Slaný koláč s vinnou klobásou

Alena Nesvarová, Praha

Škola vaření /10.01.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu