Lucie Stejskalová, Jenisovice
Ingredience
- 1 cibule
- 100 g šunky
- 8 čerstvých žampionů
- sůl dle potřeby
- 4 hermelíny
- 150 g mléka
- 1 vejce
- 50 ml piva
- 100 g hladké mouky
- podle potřeby strouhanka
- na smažení olej
- 200 ml smetany na vaření
- dle chuti muškátový oříšek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli‚ šunku a žampiony nakrájíme na malé kousky a vše společně orestujeme na pánvi. Směs trochu osolíme a necháme vychladnout.
-
Hermelíny rozpůlíme a lžičkou velmi opatrně vydlabeme měkký střed. Spodní část naplníme zchladlou houbovou směsí a přiklopíme vrchním dílem. Poloviny sýra jemně přitiskneme k sobě.
-
Těstíčko: z mléka‚ vejce‚ piva a hladké mouky umícháme hladké těsto.
-
Hermelíny ponoříme do těsta a pak do strouhanky. Obalíme je 2x a pak smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
-
Vydlabané vnitřky hermelínu dáme do kastrůlku, zalijeme smetanou a necháme roztavit za stálého míchání.
-
Přidáme špetku muškátového oříšku. Vznikne hladká sýrová omáčka.
-
Usmažený hermelín podáváme s brambory a přelijeme omáčkou z vnitřku hermelínu.