Reklama
Harula
Fotogalerie:

Harula

Elen Horáková, 7 let

Olomouc
Dobrota z brambor je naše krajová specialita. Nemusí se smažit, proto je zdravější, takže tě nebude tlačit v bříšku.
Zkus si ji připravit, ale raději pod dohledem maminky.
Elen Horáková, 7 let, Olomouc

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • olej dle potřeby
  • 1 ks cibule
  • 200 g maso uzené
  • 1 palička česnek
  • 2 lžíce mouka polohrubá
  • 2 ks vejce
  • dle chuti majoránka
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Na pánvi s trochou oleje zpěníme cibuli, přidáme maso nakrájené na menší kousky a osmahneme.
  2. krok2 Potom na pánev přidáme nastrouhané  brambory, obě vejce a dvě lžíce polohrubé mouky. Směs ochutíme rozmačkaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
  3. krok3 Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 25 minut při 200 °C. Jako přílohu podáváme kysané zelí nebo okurku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maminčina bábovka

Maminčina bábovka

Také já ji zanedlouho naučím péct svoji dceru. Lenka Havlíková, Libošovice
Škola vaření /06.03.09
Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Omáčku provoní i mletý hřebíček a badyán.

Alena Krátká, Hodonín

Škola vaření /16.09.16
Mikulášské perníčky

Mikulášské perníčky

Na Mikuláše se těšíme se sestrou Nellinkou nejen kvůli nadílce do punčochy, ale také ...
Škola vaření /14.12.08
Domácí pivní rohlíky

Domácí pivní rohlíky

Vždycky je dělám z dvojité dávky, jedna naší hladové rodině nikdy nestačí.

Daniela...

Škola vaření /11.10.16
Taštičky s mangoldem

Taštičky s mangoldem

Podle receptu Jany Dvořákové z Prahy

Škola vaření /06.06.18
Nepečený mouřenín

Nepečený mouřenín

Určitě nezapomeň vyzkoušet!
Aneta Bartušková, Bítovčice (12 let)
Škola vaření /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu