Reklama
Guláš z trouby
Fotogalerie:

Guláš z trouby

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdena Kulichová, Znojmo

Ingredience

  • 4 lžíce sádla
  • 1 kg cibule
  • 1 kg hovězí kližky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžíce sladké papriky
  • dle chuti chilli koření, sůl a pepř
  • 2 bobkové listy
  • 1 rajský protlak
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 2–3 krajíčky staršího chleba na zahuštění

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zpradka ho opékáme.

  2. Maso pustí šťávu, kterou necháme za občasného míchání vyvařit. Pak přidáme drcený kmín, zaprášíme sladkou paprikou, ochutíme chilli kořením, solí a pepřem.

  3. Maso přendáme do pekáčku, přidáme rajský protlak, bobkové listy a hovězí vývar. Vše promícháme, pekáček zaklopíme a pečeme při 180 °C asi 3 hodiny.

  4. Asi 30 minut před dopečením nalámeme do guláše kousky staršího chleba, aby se zahustil.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Zase trochu jiný recept na perníčky. Božena Kolářová, Pouště
Škola vaření /12.03.17
Domácí bylinkové tagliatelle

Domácí bylinkové tagliatelle

Těstoviny lze samozřejmě koupit v obchodě, ale každý potvrdí, že ty domácí jsou ...

Škola vaření /04.05.17
Fleky se zelím

Fleky se zelím

Jíme je samostatně nebo třeba s uzeným.

Karel Marek, Zlín

Škola vaření /13.07.16
Okatá čočka se zázvorem

Okatá čočka se zázvorem

Proč si neudělat z oběda veselý zážitek?

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /20.11.15
Kuře s ořechovou náplní

Kuře s ořechovou náplní

Náš rodinný recept, který mne naučila maminka. Pocházela z malé vesnice v jižních...

Škola vaření /14.11.17
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Můžeš přidat šunku nebo kuřecí maso.

Pavlína Sosnová, Petrovice u Karviné

Škola vaření /19.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu