Chlapská pochoutka.
Miloslava Marková, Nové Město na Moravě
Ingredience
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule
- trocha oleje
- 1 pikantní klobása
- 1 větší plátek uzeného bůčku
- 500 g kysaného zelí v sáčku
- 1 lžička papriky
- trocha hladké mouky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Česnek nakrájíme na plátky a společně s cibulí na oleji osmahneme dozlatova. Poté přidáme na kostky nakrájenou klobásu společně s bůčkem. Zprudka podusíme asi 5 minut.
-
Kysané zelí nožem pokrájíme a vypereme ve vodě, aby ztratilo kyselost. Poté je vsypeme
k masu. Společně dusíme asi 30 minut, pak zasypeme paprikou a poprášíme moukou. Necháme krátce povařit. Jíme nejlépe druhý den, když se guláš proleží, s tmavým chlebem.