Reklama
Fenyklová pochoutka
Fotogalerie:

Fenyklová pochoutka

Stella Běhal

Olomouc
Jestliže neseženeš ovčí sýr pecorino, bude úplně stačit parmazán, který se dá běžně koupit.
Stella Běhal, Olomouc

Ingredience

  • 1 větší fenykl
  • 150 g máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 200 ml mléko
  • špetka sůl
  • dle chuti muškátový oříšek
  • 50 g parmazan
  • 50 g sýr pecorino

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Fenykl omyjeme, odstraníme tvrdou první vrstvu, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody na 15 minut. Poté kousky fenyklu dáme do pečicí mísy, kterou jsme důkladně vymazali máslem.
  2. krok2 Připravíme si bešamelovou omáčku: na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, posolíme. Krátce povaříme. Do hotové omáčky ještě nastrouháme muškátový oříšek.
  3. krok3 Bešamelovou omáčkou zalijeme v misce připravený fenykl. Přidáme kousky másla a vše důkladně posypeme strouhaným parmazánem a na kousky pokrájeným sýrem pecorino (sýr z ovčího mléka). Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme, dokud sýr nechytne zlatou barvu (asi 20 minut).

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexický salát

Mexický salát

Jsem rád, když si mamka udělá čas a pustíme se spolu do vaření. ...
Škola vaření /27.09.13
Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Bydlím sice v Praze, ale Velikonoce slavíme. Svoje kamarády pohostím.
...
Škola vaření /09.04.09
Jidáše

Jidáše

Říká se, že před nemocemi člověka ochrání velikonoční jidáš. Má tvarem ...

Škola vaření /29.03.13
Jehněčí kýta se sýrovou omáčkou

Jehněčí kýta se sýrovou omáčkou

Mladé jehněčí maso je velkým svátkem.

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /09.03.17
Krabí salátek

Krabí salátek

Je to pochoutka, kterou mám moc rád...
Honzík Doležal, Třebíč
Škola vaření /18.02.12
Špenátové noky

Špenátové noky

Špenát je nejen hodně zdravý, ale s trochou fantazie se z něj dá vykouzlit výborné ...
Škola vaření /01.07.13
 

Nejnovější

Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov
Za pár korun /25.05.18
Vepřenky s medvědím česnekem

Vepřenky s medvědím česnekem

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.05.18
Salát s pečenými batáty

Salát s pečenými batáty

Podle receptu Lucie

Kozáčkové z Brna

Zdravě a chutně /25.05.18
Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice

Všehochuť /25.05.18
Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Výborný také s jahodami

Upečeno podle receptu Michaely Skácelové z Pardubic

Sladký život /25.05.18
Růžový moučník s jahodami

Růžový moučník s jahodami

Podle receptu

Heleny Cikhortové z Havířova

Sladký život /25.05.18
Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice

Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama