Reklama
Reklama
Fenyklová pochoutka
Fotogalerie:

Fenyklová pochoutka

Stella Běhal

Olomouc
Jestliže neseženeš ovčí sýr pecorino, bude úplně stačit parmazán, který se dá běžně koupit.
Stella Běhal, Olomouc

Ingredience

  • 1 větší fenykl
  • 150 g máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 200 ml mléko
  • špetka sůl
  • dle chuti muškátový oříšek
  • 50 g parmazan
  • 50 g sýr pecorino

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Fenykl omyjeme, odstraníme tvrdou první vrstvu, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody na 15 minut. Poté kousky fenyklu dáme do pečicí mísy, kterou jsme důkladně vymazali máslem.
  2. krok2 Připravíme si bešamelovou omáčku: na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, posolíme. Krátce povaříme. Do hotové omáčky ještě nastrouháme muškátový oříšek.
  3. krok3 Bešamelovou omáčkou zalijeme v misce připravený fenykl. Přidáme kousky másla a vše důkladně posypeme strouhaným parmazánem a na kousky pokrájeným sýrem pecorino (sýr z ovčího mléka). Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme, dokud sýr nechytne zlatou barvu (asi 20 minut).

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Piškotový  dort s krémem a marcipánem

Piškotový dort s krémem a marcipánem

V kuchyni mě to baví. A když se mi opravdu chce, upeču i dort kamarádce k narozeninám. ...
Škola vaření /26.01.10
Kuřecí plátky s nivou

Kuřecí plátky s nivou

Originální a snadná úprava kuřecího masa  s použitím zázvoru, ...

Škola vaření /30.06.16
Harula

Harula

Dobrota z brambor je naše krajová specialita. Nemusí se smažit, proto je zdravější,...
Škola vaření /17.07.12
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Hodí se jako pohoštění nebo snadná večeře.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /20.01.17
Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Jsou jednoduché a dobré. Naše dcerka Anetka je zvládne sama.
Ivana Bartušková, ...
Škola vaření /12.12.08
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Máš ráda špenát? Zkus si z něho udělat polévku. Skvěle zasytí.
Michaela Prokopová, ...
Škola vaření /08.07.12
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama