Na zeleninu bychom neměli zapomínat.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Ingredience
- podle potřeby olej
- 1 cibule
- 100 g paprikové slaniny
- 500 g hovězího masa
- podle potřeby sůl
- trocha mleté papriky
- 1 mražené fazolové lusky (může být i konzerva)
- trocha hladké mouky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku společně s paprikovou slaninou nakrájenou na drobné kostičky. Maso pokrájíme na kostky a osmahneme je na cibulce. Osolíme a poprášíme paprikou, dolijeme vodou a dusíme‚ dokud maso není měkké.
-
2. Krátce před dokončením vložíme do hrnce s masem fazolky. V případě‚ že použijeme mražené‚ budeme muset jídlo vařit o chvíli déle.
-
3. Nakonec zahustíme místo jíškou hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody a dovaříme. Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem.