Reklama
Reklama
Falešná  dršťková
Fotogalerie:

Falešná dršťková

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snadná, rychlá a zdravá polévka.

Renáta Juříčková, Jeseník nad Odrou

Ingredience

  • 60 g ovesných vloček
  • 60 g hladké pohankové mouky
  • 60 g másla nebo oleje
  • 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 150 g čerstvých nebo sušených hub
  • 3 lžičky majoránky
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 3 stroužky česneku
  • podle potřeby sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky a mouku osmažíme v hrnci na tuku, až jíška zčervená. Zalijeme ji vodou a povaříme. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu, očištěné a na plátky nakrájené houby, koření a prolisovaný česnek a osolíme. 

  2. Pod pokličkou uvaříme doměkka. Hotovou polévku dle potřeby dochutíme a posypeme nasekanou petrželkou.   

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé Podle receptu Davida Krátkého z Prahy
Škola vaření /20.08.18
Rýžový nákyp trochu jinak

Rýžový nákyp trochu jinak

Pochoutka, která nepatří jen do školních jídelen.

Jana ...

Škola vaření /13.05.17
Vepřové na kokose

Vepřové na kokose

Pikantní večeře, kterou jsem uvařil mámě.

Petr Troudička, 15 let, České ...

Škola vaření /29.01.17
Třená bábovka

Třená bábovka

Studium na gymnáziu je někdy trochu náročné. Abychom se odreagovaly, hodně sportujeme, ...
Škola vaření /19.02.12
Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Bydlím sice v Praze, ale Velikonoce slavíme. Svoje kamarády pohostím.
...
Škola vaření /09.04.09
Jahodový džem s mátou

Jahodový džem s mátou

Voňavá dobrota z nejlepších darů léta.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /05.08.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama