Snadná, rychlá a zdravá polévka.
Renáta Juříčková, Jeseník nad Odrou
Ingredience
- 60 g ovesných vloček
- 60 g hladké pohankové mouky
- 60 g másla nebo oleje
- 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 150 g čerstvých nebo sušených hub
- 3 lžičky majoránky
- 3 lžičky sladké papriky
- 3 stroužky česneku
- podle potřeby sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vločky a mouku osmažíme v hrnci na tuku, až jíška zčervená. Zalijeme ji vodou a povaříme. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu, očištěné a na plátky nakrájené houby, koření a prolisovaný česnek a osolíme.
-
Pod pokličkou uvaříme doměkka. Hotovou polévku dle potřeby dochutíme a posypeme nasekanou petrželkou.