Reklama
Eskymo řezy
Fotogalerie:

Eskymo řezy

Adéla Kortusová

Nepotřebuješ vůbec váhu. To se to peče!
Adéla Kortusová, 
Prachatice

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 2 hrnky mouka hladká
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr vanilkový
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 lžíce kakao
  • na vymazání máslo
  • na vysypání formy mouka hrubá
  • Krém:
  • 125 g máslo
  • 1 smetana zakysaná
  • dle chuti cukr krupice
  • 400-500 ml mléko
  • 2 pudink kokosový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto smícháme a na plechu upečeme.
  2. Uvaříme hustý pudink, necháme ho vychladnout. 
  3. Vyšleháme máslo s cukrem. Po lžících zašleháváme pudink a zakysanou smetanu. Krém natřeme na korpus, ozdobíme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno
Škola vaření /22.02.18
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Místo petrželky můžeš přidat bazalku.

Jiřina Drážková, Sokolov

Škola vaření /08.06.16
Svačinka s krůtím masem

Svačinka s krůtím masem

Libuše Družková, Brno

Škola vaření /25.06.19
Perníčky

Perníčky

O Vánocích u nás doma vždy voní perníčky. Jsou ihned měkké bez čekání. ...

Škola vaření /24.10.13
‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

Udělal jsem je podle vlastní fantazie.
Tomáš Kratochvíl, 11 let, Čeňovice
Škola vaření /27.12.11
Šunková jehla

Šunková jehla

Rád si smlsnu, vaření mi nedělá žádné problémy.
František Novák, Brno, 9 let
Škola vaření /11.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu