Reklama
Dýňové gnocchi se špenátem
Fotogalerie:

Dýňové gnocchi se špenátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tyhle domácí jsou mnohem lepší než kupované. Výsledek tě překvapí. 

Romana Vejchodová, Hradec Králové

Ingredience

  • 200 g dýně
  • podle chuti sůl
  • 200 g brambor
  • podle potřeby hladká mouka
  • trocha olivového oleje
  • 1 balení špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ricotta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Dýni nastrouháme najemno, posolíme a necháme odstát. Poté vymačkáme přebytečnou vodu. Brambory uvaříme ve slupce, necháme je trochu zchladit a pak oloupeme. Nastrouháme také najemno a přidáme k dýni. Smícháme v tužší těsto, podle potřeby vzniklou směs zahušťujeme hrubou moukou.

  2. 2. Vyválíme válečky, z nichž ukrajujeme menší kousky a tvarujeme gnocchi. Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou. Pak je rychle zchladíme ve studené vodě se lžící olivového oleje. Scedíme a necháme okapat.

  3. 3. V kastrolku ohřejeme špenát, dochutíme solí a česnekem. Do ještě horkého špenátu vmícháme ricottu, která se nám tak krásně rozpustí. Můžeme přidat podle potřeby i trochu mléka.

  4. 4. Gnocchi naaranžujeme na talíř, přidáme kopeček špenátu a na závěr posypeme nějakým strouhaným sýrem dle chuti.


Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí roláda s hlívou ústřičnou

Hovězí roláda s hlívou ústřičnou

Místo vývaru můžeme na podlití pečeně použít pivo. Jana Kolochová, Plzeň
Škola vaření /27.10.16
Zdravá kokosová palačinka

Zdravá kokosová palačinka

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /02.06.18
Hovězí na víně s parmazánem

Hovězí na víně s parmazánem

Mám ráda, když pokrm chutná a také pěkně vypadá.

Dominika Caisová, Zlín

Škola vaření /03.10.16
Smetanový nákyp se žampiony

Smetanový nákyp se žampiony

Sýr by se měl roztéct a zezlátnout. 

Jana Malá, Plzeň

Škola vaření /13.06.16
Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Jídla se zeleninou mám nejraději.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /06.02.14
Sluníčko z kulatého bochníku

Sluníčko z kulatého bochníku

Takový dort potěší dospělé i děti.

Zbyněk Boehm, Chválenice

Škola vaření /14.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu