Chutná snídaně i svačina
Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Ingredience
- PIŠKOTY:
- 3 vejce
- 1 lžíce horké vody
- 80 g cukru moučky
- 100 g polohrubé mouky
- PRIBINÁČEK:
- 200 ml smetany ke šlehán
- 250 g tučného tvarohu
- 1–2 vanilkové cukry
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce holandského kakaa
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Piškoty: vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme lžíci horké vody, 50 g cukru a vyšleháme do světlé pěny. Za stálého šlehání postupně přidáváme po lžících mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec opatrně zapracujeme do těsta společně se zbytkem cukru.
-
Na plech s pečicím papírem lžící nanášíme malé kulaté nebo oválné tvary. Pečeme v rozehřáté troubě při 150 °C po dobu 10 minut.
-
Pribináček: smetanu vyšleháme, do tvarohu přidáme cukr a vanilkový cukr a vše promícháme. Hmotu rozdělíme na půl a do jedné části vmícháme lžíci kakaa.
-
Do misek plníme střídavě vanilkový a kakaový krém. Podáváme s vychladlými piškoty a ozdobené ovocem.