Reklama
Reklama
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty
Fotogalerie:

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Ingredience

  • PIŠKOTY:
  • 3 vejce
  • 1 lžíce horké vody
  • 80 g cukru moučky
  • 100 g polohrubé mouky
  • PRIBINÁČEK:
  • 200 ml smetany ke šlehán
  • 250 g tučného tvarohu
  • 1–2 vanilkové cukry
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce holandského kakaa

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Piškoty: vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme lžíci horké vody, 50 g cukru a vyšleháme do světlé pěny. Za stálého šlehání postupně přidáváme po lžících mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec opatrně zapracujeme do těsta společně se zbytkem cukru.

  2. krok2

    Na plech s pečicím papírem lžící nanášíme malé kulaté nebo oválné tvary. Pečeme v rozehřáté troubě při 150 °C po dobu 10 minut.

  3. Pribináček: smetanu vyšleháme, do tvarohu přidáme cukr a vanilkový cukr a vše promícháme. Hmotu rozdělíme na půl a do jedné části vmícháme lžíci kakaa.

  4. Do misek plníme střídavě vanilkový a kakaový krém. Podáváme s vychladlými piškoty a ozdobené ovocem.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květák v těstíčku s petrželkovou omáčkou

Květák v těstíčku s petrželkovou omáčkou

Podávej s brambory nebo jen se salátem. Nikola Gabrielová, Praha
Škola vaření /08.04.17
Vejce se šunkou

Vejce se šunkou

Moje dcerka Václava se v kuchyni už docela umí otáčet. Pomáhá mi moc ráda, ...
Škola vaření /05.12.08
Okatá čočka se zázvorem

Okatá čočka se zázvorem

Proč si neudělat z oběda veselý zážitek?

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /20.11.15
Taštičky se zelím

Taštičky se zelím

Dobré jídlo přece stojí za trochu námahy.
Renek Koudelka, Prostějov
Škola vaření /26.01.10
S rajčatovou omáčkou

S rajčatovou omáčkou

Z domácího těsta jsou prostě nejlepší. 

Monika Tintěrová, Praha

Škola vaření /15.07.16
Zapečená vejce v košíčcích

Zapečená vejce v košíčcích

Vejce máme u nás rádi na jakýkoli způsob.


Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /07.04.17
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama