Reklama
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty
Fotogalerie:

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Ingredience

  • PIŠKOTY:
  • 3 vejce
  • 1 lžíce horké vody
  • 80 g cukru moučky
  • 100 g polohrubé mouky
  • PRIBINÁČEK:
  • 200 ml smetany ke šlehán
  • 250 g tučného tvarohu
  • 1–2 vanilkové cukry
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce holandského kakaa

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Piškoty: vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme lžíci horké vody, 50 g cukru a vyšleháme do světlé pěny. Za stálého šlehání postupně přidáváme po lžících mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec opatrně zapracujeme do těsta společně se zbytkem cukru.

  2. krok2

    Na plech s pečicím papírem lžící nanášíme malé kulaté nebo oválné tvary. Pečeme v rozehřáté troubě při 150 °C po dobu 10 minut.

  3. Pribináček: smetanu vyšleháme, do tvarohu přidáme cukr a vanilkový cukr a vše promícháme. Hmotu rozdělíme na půl a do jedné části vmícháme lžíci kakaa.

  4. Do misek plníme střídavě vanilkový a kakaový krém. Podáváme s vychladlými piškoty a ozdobené ovocem.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bílá polévka s vejcem

Bílá polévka s vejcem

Hlavně teď v zimě zahřeje a dodá sílu! Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /12.01.09
Zdravá kokosová palačinka

Zdravá kokosová palačinka

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /02.06.18
Zeleninový salát s toastem

Zeleninový salát s toastem

Od září začnu chodit do školy. Budu se učit číst, psát a počítat. Ale vařit prý ...
Škola vaření /13.08.08
Mandarinkové řezy s jogurtem

Mandarinkové řezy s jogurtem

Jogurtová náplň je lehká a osvěžující.

Anna Klápšťová,  Železný Brod

Škola vaření /09.06.16
Sýrová pizza

Sýrová pizza

Maminka sice pomáhá, ale umím ji skoro sama.

Nikolka Hegrová, 6 let, Bílina

Škola vaření /20.05.14
Nudle s pečenými paprikami

Nudle s pečenými paprikami

S opraženými piniovými oříšky je to úplná báseň.

Hana Fialková, Hodonín

Škola vaření /30.04.17
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama