Reklama
Dušené hovězí na hořčici a zelenině
Fotogalerie:

Dušené hovězí na hořčici a zelenině

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1  kg falešné hovězí svíčkové
  • sůl‚ olej‚ pepř‚ bobkový list‚ nové koření
  • 2 lžíce kvalitní hrubozrnné hořčice
  • 1 větší cibule
  • 2 mrkve
  • 1 čerstvá červená paprika
  • dle potřeby hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Falešnou svíčkovou převážeme tak, aby zůstal zachován i po dušení její kulatý tvar. Maso bohatě osolíme, opepříme a potřeme vrstvou husté hořčice. Rozpálíme pánev a na troše oleje maso obalené hořčicí prudce opékáme, až má hnědou barvu. Opečený váleček masa přendáme do hrnce.

  2. Ve výpeku na pánvi orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli‚ mrkev a červenou papriku. Vše poté společně s výpekem přidáme do hrnce k masu a podlijeme horkou vodou. Přidáme k masu 8 kuliček nového koření a 3 bobkové listy. Maso dusíme v hrnci pod pokličkou asi 3 hodiny, a to tak‚ aby obsah hrnce nevřel‚ ale jen probublával.

  3. Po polovině dušení zkontrolujeme množství šťávy a maso otočíme. Nemělo by docházet při pomalém dušení k nějakému velkému úbytku šťávy. Pokud ano‚ dolijeme opět vodu. Stále dusíme přikryté.

  4. Po 3 hodinách‚ kdy je maso nádherně měkké‚ jej vyndáme z hrnce. Odstraníme ovázání a krájíme na plátky minimálně 1 cm silné‚ jen tak vynikne lahodná chuť pomalu dušeného hovězího masa.

  5. Obsah hrnce přecedíme‚ ale nepasírujeme. Vzniklou omáčku si dle chuti a její síly naředíme a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Silnou a chuťově bohatou omáčku lehce provaříme při mírném varu cca 10 minut a dáváme pozor‚ aby se nám nepřipálila. Maso podáváme s těstovinami‚ bramborem nebo knedlíkem. Vše se k tomu hodí.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechové trojúhelníčky

Ořechové trojúhelníčky

Zdeňka Polanská, Vsetín
Škola vaření /03.10.18
Hovězí jako zvěřina

Hovězí jako zvěřina

Okouzlí tě svou vynikající chutí.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /09.10.16
Bažant na víně

Bažant na víně

Jestli máš ráda zvěřinu, upeč si ho.
Josef Bartušek, Bítovčice
Škola vaření /15.02.10
Noky s kuřetem a brokolicí

Noky s kuřetem a brokolicí

Dceru zaučuji do tajů vaření. Noky milujeme.

Markéta Nedvědová, Brandýsek

Škola vaření /22.09.13
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Tekuté tvarůžky

Tekuté tvarůžky

Je to pikantní polévka pro silné jedince.
Kateřina Gajová, Brno
Škola vaření /10.07.12
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama