Reklama
Dušené hovězí na hořčici a zelenině
Fotogalerie:

Dušené hovězí na hořčici a zelenině

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1  kg falešné hovězí svíčkové
  • sůl‚ olej‚ pepř‚ bobkový list‚ nové koření
  • 2 lžíce kvalitní hrubozrnné hořčice
  • 1 větší cibule
  • 2 mrkve
  • 1 čerstvá červená paprika
  • dle potřeby hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Falešnou svíčkovou převážeme tak, aby zůstal zachován i po dušení její kulatý tvar. Maso bohatě osolíme, opepříme a potřeme vrstvou husté hořčice. Rozpálíme pánev a na troše oleje maso obalené hořčicí prudce opékáme, až má hnědou barvu. Opečený váleček masa přendáme do hrnce.

  2. Ve výpeku na pánvi orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli‚ mrkev a červenou papriku. Vše poté společně s výpekem přidáme do hrnce k masu a podlijeme horkou vodou. Přidáme k masu 8 kuliček nového koření a 3 bobkové listy. Maso dusíme v hrnci pod pokličkou asi 3 hodiny, a to tak‚ aby obsah hrnce nevřel‚ ale jen probublával.

  3. Po polovině dušení zkontrolujeme množství šťávy a maso otočíme. Nemělo by docházet při pomalém dušení k nějakému velkému úbytku šťávy. Pokud ano‚ dolijeme opět vodu. Stále dusíme přikryté.

  4. Po 3 hodinách‚ kdy je maso nádherně měkké‚ jej vyndáme z hrnce. Odstraníme ovázání a krájíme na plátky minimálně 1 cm silné‚ jen tak vynikne lahodná chuť pomalu dušeného hovězího masa.

  5. Obsah hrnce přecedíme‚ ale nepasírujeme. Vzniklou omáčku si dle chuti a její síly naředíme a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Silnou a chuťově bohatou omáčku lehce provaříme při mírném varu cca 10 minut a dáváme pozor‚ aby se nám nepřipálila. Maso podáváme s těstovinami‚ bramborem nebo knedlíkem. Vše se k tomu hodí.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hruškové lívanečky

Hruškové lívanečky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /28.09.19
Bramborovo-cibulový  koláč

Bramborovo-cibulový koláč

Dej si trochu práce a připrav své rodině či přátelům výborný voňavý koláč. ...
Škola vaření /17.06.13
Žebírka pečená na pivu

Žebírka pečená na pivu

Důležitá je doba pečení, měla by být co nejdelší, aby se chutě pěkně prolnuly.

...

Škola vaření /13.09.16
Zapékané kuřecí řízky

Zapékané kuřecí řízky

Naše pětiletá Anežka je odmalička zvyklá na zeleninu, jíme ji denně. Ráda pomáhá ...
Škola vaření /20.10.08
Batátová polévka se sýrem feta

Batátová polévka se sýrem feta

Chuťově výrazný sýr polévce dodá šmrnc.

Michaela Šupáková, Ostrava

Škola vaření /21.01.17
Omeletunk s oblohou

Omeletunk s oblohou

Je to recept mého pětiletého syna Jiříka.
Marcela Fišerová, Česká Lípa
Škola vaření /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu