Reklama
Dortík se sušenkami a piškoty
Fotogalerie:

Dortík se sušenkami a piškoty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když ti po dětech zůstane hromada piškotů a sušenek, už je nemusíš vyhazovat. Udělej si z nich dortík!

Stanislav Kozlík, Praha

Ingredience

  • Korpus:
  • 200 g máslových sušenek
  • 100 g dětských piškotů
  • 180 g másla
  • na formu tuk
  • Náplň:
  • 250 ml vody
  • 3 lžíce mleté želatiny
  • 300 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g ricotty
  • 100 ml citronové šťávy
  • 130 g cukru moučky
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 250 g čerstvých nebo mražených jahod
  • Ozdobení:
  • 120 g ricotty
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 13 drobných jahod

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Máslové sušenky a piškoty umeleme nebo rozmixujeme. Polovinu dávky másla rozehřejeme
    a chladnoucí vmícháme k sušenkové drti. Propracujeme. Potom přidáme na kousky rozkrájené
    zbylé máslo a hněteme, dokud se všechny suroviny nespojí. Sušenkovou hmotu přendáme
    do formy o průměru 22 cm. Rovnoměrně ji prsty přitlačíme na dno i boky, přibližně do výše 6 cm. Formu uložíme na 30 minut do chladu.

  2. Ve vodě nabobtnalou želatinu rozpustíme ve vodní lázni. Tvaroh a ricottu promícháme s citronovou šťávou a 100 g cukru dohladka. Smetanu vyšleháme dotuha a po částech ji přidáme do tvarohové hmoty. Kousky jahod rozmixujeme se zbylým cukrem.

  3. Dvě třetiny dávky želatiny vešleháme do tvarohové hmoty a zbylou želatinu přidáme k rozmixovaným jahodám. Do formy vlijeme tvarohovou hmotu a rovnoměrně ji rozetřeme zhruba 1,5–2 cm od horního okraje.


  4. Nyní na tvarohovou hmotu rozlijeme jahodovou směs a špejlí ji v kruzích vmícháváme do tvarohu. Povrch dortu uhladíme a necháme v chladu ztuhnout.

  5. Ricottu vyšleháme s cukrem a smetanou. Vzniklým krémem a jahodami ozdobíme dort.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkové kuře

Bylinkové kuře

Dlouho jsme mamince v kuchyni jen pomáhaly. Okoukaly jsme ale spoustu věcí a nakonec jsme se...
Škola vaření /06.10.08
Barevný salát

Barevný salát

Zeleninu i těstoviny máme opravdu rádi.
Anežka Matulová, Rychaltice
Škola vaření /19.02.12
Dědův holeček

Dědův holeček

Moc ráda jezdím na koni, tancuji a maluji. A pokud mi zbude trochu času, ...

Škola vaření /27.02.16
Závitky mňam

Závitky mňam

Vařil jsem s babičkou sobotní oběd a ten název je můj nápad.
Míša Richter, Rudná
...
Škola vaření /30.01.11
Placičky od tety

Placičky od tety

Teta říká, že jsou moc zdravé, a mně navíc ohromně chutnají.
Jiří Houzar, ...
Škola vaření /04.08.11
Kuřecí plátky s nivou

Kuřecí plátky s nivou

Originální a snadná úprava kuřecího masa  s použitím zázvoru, ...

Škola vaření /30.06.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama