Reklama
Dortík se sušenkami a piškoty
Fotogalerie:

Dortík se sušenkami a piškoty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když ti po dětech zůstane hromada piškotů a sušenek, už je nemusíš vyhazovat. Udělej si z nich dortík!

Stanislav Kozlík, Praha

Ingredience

  • Korpus:
  • 200 g máslových sušenek
  • 100 g dětských piškotů
  • 180 g másla
  • na formu tuk
  • Náplň:
  • 250 ml vody
  • 3 lžíce mleté želatiny
  • 300 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g ricotty
  • 100 ml citronové šťávy
  • 130 g cukru moučky
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 250 g čerstvých nebo mražených jahod
  • Ozdobení:
  • 120 g ricotty
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 13 drobných jahod

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Máslové sušenky a piškoty umeleme nebo rozmixujeme. Polovinu dávky másla rozehřejeme
    a chladnoucí vmícháme k sušenkové drti. Propracujeme. Potom přidáme na kousky rozkrájené
    zbylé máslo a hněteme, dokud se všechny suroviny nespojí. Sušenkovou hmotu přendáme
    do formy o průměru 22 cm. Rovnoměrně ji prsty přitlačíme na dno i boky, přibližně do výše 6 cm. Formu uložíme na 30 minut do chladu.

  2. Ve vodě nabobtnalou želatinu rozpustíme ve vodní lázni. Tvaroh a ricottu promícháme s citronovou šťávou a 100 g cukru dohladka. Smetanu vyšleháme dotuha a po částech ji přidáme do tvarohové hmoty. Kousky jahod rozmixujeme se zbylým cukrem.

  3. Dvě třetiny dávky želatiny vešleháme do tvarohové hmoty a zbylou želatinu přidáme k rozmixovaným jahodám. Do formy vlijeme tvarohovou hmotu a rovnoměrně ji rozetřeme zhruba 1,5–2 cm od horního okraje.


  4. Nyní na tvarohovou hmotu rozlijeme jahodovou směs a špejlí ji v kruzích vmícháváme do tvarohu. Povrch dortu uhladíme a necháme v chladu ztuhnout.

  5. Ricottu vyšleháme s cukrem a smetanou. Vzniklým krémem a jahodami ozdobíme dort.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Uzené v pivním těstíčku

Uzené v pivním těstíčku

Na zapíjení se nehodí nic jiného než pivo. Alena Štrougalová, Neštěmice
Škola vaření /19.08.16
Plněné šišky babičky Líby

Plněné šišky babičky Líby

Tyto výborné sladké šišky nám dělává babička vždycky o prázdninách. Chutnají nám...
Škola vaření /12.03.12
Nádivka jako muffinky

Nádivka jako muffinky

Zvykla jsem si místo bábovky péct muffiny, proč by se podobně nedala inovovat i ...

Škola vaření /19.03.17
Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Jsou jednoduché a dobré. Naše dcerka Anetka je zvládne sama.
Ivana Bartušková, ...
Škola vaření /12.12.08
Placičky s ovocem

Placičky s ovocem

Takhle chutnají mému mladšímu bráškovi.
Martin Růžička, Frenštát ...
Škola vaření /05.12.08
Vločkové hrudky

Vločkové hrudky

Dávám přednost zdravému mlsání.
Karolína Durdová, Hodějovice
Škola vaření /22.03.10
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama