Reklama
Dortík se sušenkami a piškoty
Fotogalerie:

Dortík se sušenkami a piškoty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když ti po dětech zůstane hromada piškotů a sušenek, už je nemusíš vyhazovat. Udělej si z nich dortík!

Stanislav Kozlík, Praha

Ingredience

  • Korpus:
  • 200 g máslových sušenek
  • 100 g dětských piškotů
  • 180 g másla
  • na formu tuk
  • Náplň:
  • 250 ml vody
  • 3 lžíce mleté želatiny
  • 300 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g ricotty
  • 100 ml citronové šťávy
  • 130 g cukru moučky
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 250 g čerstvých nebo mražených jahod
  • Ozdobení:
  • 120 g ricotty
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 13 drobných jahod

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Máslové sušenky a piškoty umeleme nebo rozmixujeme. Polovinu dávky másla rozehřejeme
    a chladnoucí vmícháme k sušenkové drti. Propracujeme. Potom přidáme na kousky rozkrájené
    zbylé máslo a hněteme, dokud se všechny suroviny nespojí. Sušenkovou hmotu přendáme
    do formy o průměru 22 cm. Rovnoměrně ji prsty přitlačíme na dno i boky, přibližně do výše 6 cm. Formu uložíme na 30 minut do chladu.

  2. Ve vodě nabobtnalou želatinu rozpustíme ve vodní lázni. Tvaroh a ricottu promícháme s citronovou šťávou a 100 g cukru dohladka. Smetanu vyšleháme dotuha a po částech ji přidáme do tvarohové hmoty. Kousky jahod rozmixujeme se zbylým cukrem.

  3. Dvě třetiny dávky želatiny vešleháme do tvarohové hmoty a zbylou želatinu přidáme k rozmixovaným jahodám. Do formy vlijeme tvarohovou hmotu a rovnoměrně ji rozetřeme zhruba 1,5–2 cm od horního okraje.


  4. Nyní na tvarohovou hmotu rozlijeme jahodovou směs a špejlí ji v kruzích vmícháváme do tvarohu. Povrch dortu uhladíme a necháme v chladu ztuhnout.

  5. Ricottu vyšleháme s cukrem a smetanou. Vzniklým krémem a jahodami ozdobíme dort.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod. Veronika Synková, Pelhřimov
Škola vaření /24.02.17
Domácí mandlové nudle s tvarohem

Domácí mandlové nudle s tvarohem

Něco pro milovníky sladkých jídel. Mandle v těstovinách příjemně křupou a tvaroh na ...

Škola vaření /18.09.14
Domácí bylinkové tagliatelle

Domácí bylinkové tagliatelle

Těstoviny lze samozřejmě koupit v obchodě, ale každý potvrdí, že ty domácí jsou ...

Škola vaření /04.05.17
Panenka s fenyklem  a pečenými brambory

Panenka s fenyklem a pečenými brambory

Vepřové panenky jsou dražší, ale mají málo kalorií.

Zuzana Hloškovská, Praha

Škola vaření /15.10.16
Těstovinový salát se slaninou

Těstovinový salát se slaninou

Anglickou občas dávám místo kuřete.

Kateřina Viktorová, Kralupy nad Vltavou

Škola vaření /25.07.16
Vojtova bašta

Vojtova bašta

To si dám, když mám chuť na něco slaného.
Vojtěch Jozífek, Žďár nad Sázavou
Škola vaření /27.10.11
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama