Reklama
Dortík se sušenkami a piškoty
Fotogalerie:

Dortík se sušenkami a piškoty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když ti po dětech zůstane hromada piškotů a sušenek, už je nemusíš vyhazovat. Udělej si z nich dortík!

Stanislav Kozlík, Praha

Ingredience

  • Korpus:
  • 200 g máslových sušenek
  • 100 g dětských piškotů
  • 180 g másla
  • na formu tuk
  • Náplň:
  • 250 ml vody
  • 3 lžíce mleté želatiny
  • 300 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g ricotty
  • 100 ml citronové šťávy
  • 130 g cukru moučky
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 250 g čerstvých nebo mražených jahod
  • Ozdobení:
  • 120 g ricotty
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 13 drobných jahod

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Máslové sušenky a piškoty umeleme nebo rozmixujeme. Polovinu dávky másla rozehřejeme
    a chladnoucí vmícháme k sušenkové drti. Propracujeme. Potom přidáme na kousky rozkrájené
    zbylé máslo a hněteme, dokud se všechny suroviny nespojí. Sušenkovou hmotu přendáme
    do formy o průměru 22 cm. Rovnoměrně ji prsty přitlačíme na dno i boky, přibližně do výše 6 cm. Formu uložíme na 30 minut do chladu.

  2. Ve vodě nabobtnalou želatinu rozpustíme ve vodní lázni. Tvaroh a ricottu promícháme s citronovou šťávou a 100 g cukru dohladka. Smetanu vyšleháme dotuha a po částech ji přidáme do tvarohové hmoty. Kousky jahod rozmixujeme se zbylým cukrem.

  3. Dvě třetiny dávky želatiny vešleháme do tvarohové hmoty a zbylou želatinu přidáme k rozmixovaným jahodám. Do formy vlijeme tvarohovou hmotu a rovnoměrně ji rozetřeme zhruba 1,5–2 cm od horního okraje.


  4. Nyní na tvarohovou hmotu rozlijeme jahodovou směs a špejlí ji v kruzích vmícháváme do tvarohu. Povrch dortu uhladíme a necháme v chladu ztuhnout.

  5. Ricottu vyšleháme s cukrem a smetanou. Vzniklým krémem a jahodami ozdobíme dort.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso se zeleninou

Maso se zeleninou

Můžeš si upéct brambory i bez masa. Majka Smolíková, Praha
Škola vaření /16.04.15
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Nepotřebuješ vůbec váhu. To se to peče!
Adéla Kortusová, 
Prachatice
Škola vaření /16.01.11
Domácí těstoviny s krevetami

Domácí těstoviny s krevetami

Neskutečná dobrota. Nudle můžeš i koupit.

Petr Hejkal, Praha

Škola vaření /30.09.16
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Podle receptu 

Věry Šmídové z Plzně

Škola vaření /13.02.18
Povidlové buchty

Povidlové buchty

Mám rád buchty. Při pečení babičce pomáhám.
Vítek Voleman, Praha
Škola vaření /17.10.11
Losos s chřestem

Losos s chřestem

Velmi zdravé, výtečné a snadné na přípravu.
Tereza Slámová, ...
Škola vaření /25.02.10
 

Nejnovější

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Zuzana Svobodová, Brno
Za pár korun /23.04.18
Trojhránky se špenátem

Trojhránky se špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /23.04.18
Palačinky se sýrovou směsí

Palačinky se sýrovou směsí

Alena Haráňová, Příbram

Za pár korun /23.04.18
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
Kuskus s cizrnou

Kuskus s cizrnou

Podle receptu

Jitky Eberlíkové z Prahy

Zdravě a chutně /23.04.18
Osvěžující citronový koláč

Osvěžující citronový koláč

Eva Žmolíková, Milevsko

Sladký život /23.04.18
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama