Reklama
Domácí těstoviny s krevetami
Fotogalerie:

Domácí těstoviny s krevetami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Neskutečná dobrota. Nudle můžeš i koupit.

Petr Hejkal, Praha

Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • na vál hladká mouka
  • podle potřeby sůl
  • 10 krevet
  • 1 česnek
  • 1 chilli paprička
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Nejprve si připravíme domácí těstoviny. Z hrubé mouky, vajec, vody a 1 lžíce olivového oleje vypracujeme rukama těsto, které rozválíme na placku silnou cca 3 mm. Z tohoto plátu nakrájíme širší nudle. Tyto těstoviny necháme přibližně půl hodiny proschnout, pak je teprve vhodíme do vařící osolené vody. Promícháme, aby se nudle odlepily ode dna, a vaříme asi 5 minut – pozor, aby se nerozvařily. Potom nudle slijeme a uchováváme v teple. 

  2. 2. Na zbytku olivového oleje opražíme na plátky nakrájené stroužky česneku s jednou chilli papričkou. Tím vznikne přiměřeně ostrý a voňavý základ, do kterého přidáme krevety a opražíme je. Nakonec do pánvičky přilijeme bílé suché víno a vývar nebo trochu vody, aby vznikla omáčka. 

  3. 3. Obsah pánve přesypeme do nudlí, opatrně promícháme. Rozdělíme na porce a ihned můžeme podávat.  


Pošli recept! - Speciál - Těstoviny (16.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí paličky s bylinkami

Kuřecí paličky s bylinkami

Jídlo s čerstvými bylinkami je vždy jedno z nejlepších. Veronika a Martin ...
Škola vaření /23.06.16
Nadýchaná roláda s mandlemi

Nadýchaná roláda s mandlemi

Je lehká, ke kávě prostě báječná. Mimo jahodovou sezonu můžeš zkusit ...

Škola vaření /15.06.16
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Cuketa s mletým masem a lilkem

Cuketa s mletým masem a lilkem

Zapékaná jídla jsou u nás velice oblíbená. Balkánský sýr u této varianty ...

Škola vaření /06.09.16
Nedělní štóla

Nedělní štóla

Je mi 13 let a štólu jsem pekla už několikrát.
Šárka Daňhelová, ...
Škola vaření /20.10.09
Restovaná krůtí játra

Restovaná krůtí játra

Nezapomeň, že játra se solí vždy až na konci přípravy. 

Veronika Vostrá, Cheb

Škola vaření /26.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu