Anna Skoumalová, Klučov
Ingredience
- TĚSTO:
- 400 ml vody nebo mléka
- 1 kostka droždí
- 1 lžička cukru
- 1 kg hladké mouky
- 8 lžic oleje
- 3 lžičky soli
- NÁPLŇ:
- 600 g rajčat
- 1 lžíce koření na pizzu
- 1 lžíce bazalky
- 3 stroužky česneku
- 4 papriky
- 1 pórek
- 1 konzerva steril. žampionů
- 1 sklenička zelených oliv
- olivový olej
- 400 g sýra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ve 400 ml vody nebo mléka rozmícháme kostku kvasnic a lžičku cukru a směs přidáme k mouce. Vmícháme sůl a olej.
-
Těsto dobře propracujeme, po půlhodině kynutí rozválíme na tenké pláty, které přendáme na vymazané plechy. Z 1 kg mouky připravíme čtyři velké plechy pizzy.
-
Na pláty těsta rozetřeme rajčatovou omáčku, kterou jsme uvařili z pasírovaných rajčat. K dohuštění řidší omáčky stačí hladká mouka. Omáčku výborně dochutí koření na pizzu, bazalka, česnek a sůl.
-
Na pláty potřené omáčkou dále rozložíme proužky papriky, pórku, sterilovaných žampionů a tenké plátky oliv. Vše posypeme strouhaným sýrem a pokapeme olivovým olejem.