Reklama
Domácí rajčatová pizza
Fotogalerie:

Domácí rajčatová pizza

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Anna Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 400 ml vody nebo mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 kg hladké mouky
  • 8 lžic oleje
  • 3 lžičky soli
  • NÁPLŇ:
  • 600 g rajčat
  • 1 lžíce koření na pizzu
  • 1 lžíce bazalky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 papriky
  • 1 pórek
  • 1 konzerva steril. žampionů
  • 1 sklenička zelených oliv
  • olivový olej
  • 400 g sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ve 400 ml vody nebo mléka rozmícháme kostku kvasnic a lžičku cukru a směs přidáme k mouce. Vmícháme sůl a olej.

  2. Těsto dobře propracujeme, po půlhodině kynutí rozválíme na tenké pláty, které přendáme na vymazané plechy. Z 1 kg mouky připravíme čtyři velké plechy pizzy.

  3. Na pláty těsta rozetřeme rajčatovou omáčku, kterou jsme uvařili z pasírovaných rajčat. K dohuštění řidší omáčky stačí hladká mouka. Omáčku výborně dochutí koření na pizzu, bazalka, česnek a sůl.

  4. Na pláty potřené omáčkou dále rozložíme proužky papriky, pórku, sterilovaných žampionů a tenké plátky oliv. Vše posypeme strouhaným sýrem a pokapeme olivovým olejem.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové muffinky

Tvarohové muffinky

Mám pět let a často pomáhám v kuchyni při pečení dobrot. Anežka Sladká, ...
Škola vaření /02.07.13
Hovězí jako zvěřina

Hovězí jako zvěřina

Okouzlí tě svou vynikající chutí.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /09.10.16
Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Doma je mají rády hlavně děti.
Martina Šaplachtová, Olomouc
Škola vaření /26.04.10
Smetanový nákyp se žampiony

Smetanový nákyp se žampiony

Sýr by se měl roztéct a zezlátnout. 

Jana Malá, Plzeň

Škola vaření /13.06.16
Fleky se zelím

Fleky se zelím

Jíme je samostatně nebo třeba s uzeným.

Karel Marek, Zlín

Škola vaření /13.07.16
Barevný salát

Barevný salát

Zeleninu i těstoviny máme opravdu rádi.
Anežka Matulová, Rychaltice
Škola vaření /19.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu