Reklama
Domácí pizza Hello Kitty
Fotogalerie:

Domácí pizza Hello Kitty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Malé i větší slečny potěší oblíbená bílá kočička.

Pavla Bendová, Liberec

Ingredience

  • 1 šálek vlažného mléka
  • 40 g droždí
  • 2 lžičky cukru
  • 500 g hladké mouky
  • trocha soli
  • podle potřeby olivový olej
  • 200 ml kečupu
  • 200 g šunky
  • 4 mozzarelly
  • 150 g černých oliv
  • 2 rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mezitím do mísy nasypeme mouku, trochu soli a promícháme. Přidáme dvě lžíce oleje, vzešlý kvásek a zpracujeme hladké těsto. Posypeme jej moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. 

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Z každého dílu vytvarujeme kulatou placku, kterou přendáme na plech potřený olivovým olejem. Placky potřeme trochou kečupu a posypeme čtvrtinou na kostičky nakrájené šunky.

  3. Mozzarellu nakrájíme na plátky, rozložíme ji na pizzu a vytvoříme z ní oválný kruh. Olivy nakrájíme na nudličky a vytvoříme obrys kruhu. V horní části naznačíme dvě ouška, z rozpůlené olivy vytvoříme oči a po stranách tři vousky. Z rajčete vykrojíme mašličku a umístíme ji pod pravé ouško. Z malého kousku naznačíme čumáček. Hotovou pizzu lehce osolíme, vložíme do předehřáté trouby, upečeme a horkou podáváme. Takto postupně upečeme všechny pizzy.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Snadná večeře

Snadná večeře

Nejraději jím těstoviny. Umím si je připravit úplně sama. Eliška Moravcová, ...
Škola vaření /07.06.10
Perlivá bublanina

Perlivá bublanina

Lehký a rychlý recept je výborný jak pro návštěvu, tak ke snídani.

Květa ...

Škola vaření /27.05.17
Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...

Škola vaření /19.02.17
Kotlety na bazalce a rajčatech

Kotlety na bazalce a rajčatech

Od té doby, co mám speciální hrnec, zkouším různé recepty. Tenhle je vynikající.

...
Škola vaření /07.09.16
Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

vydatná

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /27.01.18
Jednoduchý dortík

Jednoduchý dortík

Děti rády pomáhají. Tento dortík je pro ně jako stvořený.
Vojtěch Miláček, Praha ...
Škola vaření /25.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu