Reklama
Domácí pivní rohlíky
Fotogalerie:

Domácí pivní rohlíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vždycky je dělám z dvojité dávky, jedna naší hladové rodině nikdy nestačí.

Daniela Kolembusová, Brno

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kostka droždí
  • 125 ml horké vody
  • 125 ml černého piva
  • 100 ml řepkového oleje
  • 1 lžička soli
  • na vál hladká mouka
  • 1 vejce na potření
  • na posypání hrubá sůl
  • na posypání sezamové semínko a kmín

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Do mouky utvoříme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme horkou vodou smíchanou s pivem. Přidáme olej, sůl a vše zpracujeme v těsto, které překryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě vykynout asi 1 hodinu.

  2. Vykynuté těsto rozválíme na placku a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 7 x 7 cm. Čtverce těsta zavineme, aby vznikly rohlíky, přeneseme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí, sezamovým semínkem nebo kmínem.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a při 200 ºC pečeme dozlatova.


Tip redakce

Pokud do těsta vmícháš špetku chilli, budou rohlíčky pikantní, s bylinkami zase budou jemné.

Pošli recept! 10/2015 (3.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jelení svíčková s omáčkou z lišek

Jelení svíčková s omáčkou z lišek

Jako přílohu dáme noky. Radka Nová, Vsetín
Škola vaření /16.11.17
Masové kapsičky

Masové kapsičky

Můžeš přidat oblíbené koření, třeba tymián.

Lenka Špičková, Olomouc

Škola vaření /12.07.16
Sýrová pomazánka s mrkví

Sýrová pomazánka s mrkví

Patří k našim nejoblíbenějším.

Irena Liscová, Mšené

Škola vaření /11.02.17
Zapékané kuřecí řízky

Zapékané kuřecí řízky

Naše pětiletá Anežka je odmalička zvyklá na zeleninu, jíme ji denně. Ráda pomáhá ...
Škola vaření /20.10.08
Plněné rolky ze sleďů

Plněné rolky ze sleďů

Všichni grilují vepřové, ale ryba je ryba.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /04.08.16
Kuře po argentinsku

Kuře po argentinsku

Recept na kuře, které jsem jako malá milovala. Dnes ho milují i moje děti a doma je to ...
Škola vaření /13.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu