Reklama
Domácí paštika  v listovém košíčku
Fotogalerie:

Domácí paštika v listovém košíčku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Listové těsto je křehké a krásně nadýchané.

Petr Procházka, Strakonice

Ingredience

  • 2 balení listového těsta
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g kuřecích jater
  • 2 lžíce oleje
  • větvička tymiánu
  • 125 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • podle potřeby sůl a pepř
  • na ozdobení mandle

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto vyválíme na plát, který rádýlkem rozdělíme na čtverce o hraně 8–10 cm. Těmi vyložíme formy na muffiny tak, aby vznikly košíčky. Jejich dno propíchneme několikrát špejlí a pečeme asi 20 minut při 180 °C. 

  2. krok2

    Mezitím si připravíme paštiku. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme, játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Pak přidáme játra a česnek a necháme dusit, dokud se neodpaří veškerá tekutina. 

  3. krok3

    Obsah pánve přendáme do mixéru, přidáme tymián stažený z větvičky, nakrájené máslo a smetanu. Vše společně rozmixujeme dohladka, podle chuti osolíme a opepříme. Paštiku dáme alespoň na půl hodiny vychladnout.

  4. Pomocí zdobicího sáčku naplníme košíčky paštikou. Nakonec každý košíček ozdobíme kouskem čerstvého tymiánu a pár plátky mandlí.

Tip redakce

Nemáš-li po ruce mandle, klidně je nahraď ořechy – mohou být vlašské, ale i třeba para nebo jiný druh podle chuti. Jen je předtím trochu pokrájej. Listové těsto rád plním i sladkými, třeba ovocnými nebo krémovými nádivkami. Těsto vždy potřu rozšlehaným vejcem, aby drželo tvar a lépe lístkovalo.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vejce plněná pomazánkou

Vejce plněná pomazánkou

Na Vánoce a hlavně na silvestra je maminka v jednom kole. Už se těšíme, až jí...
Škola vaření /13.01.09
Jahodové řezy

Jahodové řezy

Je výborný hlavně z čerstvých jahod.
Patricie Wagnerová, Prachatice
Škola vaření /05.08.11
Zapékané brambory se zelím

Zapékané brambory se zelím

Jídlo je chutné a příprava jednoduchá.
Rudolf Novák, Milevsko
Škola vaření /16.11.09
Domácí těstoviny s krevetami

Domácí těstoviny s krevetami

Neskutečná dobrota. Nudle můžeš i koupit.

Petr Hejkal, Praha

Škola vaření /30.09.16
Karbanátky s nivou

Karbanátky s nivou

Máme velkou rodinu a občas se stává, že musím připravit večeři. Tyto karbanátky mají...

Škola vaření /07.11.13
Dědův holeček

Dědův holeček

Moc ráda jezdím na koni, tancuji a maluji. A pokud mi zbude trochu času, ...

Škola vaření /27.02.16
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama