Reklama
Reklama
Domácí paštika  v listovém košíčku
Fotogalerie:

Domácí paštika v listovém košíčku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Listové těsto je křehké a krásně nadýchané.

Petr Procházka, Strakonice

Ingredience

  • 2 balení listového těsta
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g kuřecích jater
  • 2 lžíce oleje
  • větvička tymiánu
  • 125 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • podle potřeby sůl a pepř
  • na ozdobení mandle

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto vyválíme na plát, který rádýlkem rozdělíme na čtverce o hraně 8–10 cm. Těmi vyložíme formy na muffiny tak, aby vznikly košíčky. Jejich dno propíchneme několikrát špejlí a pečeme asi 20 minut při 180 °C. 

  2. krok2

    Mezitím si připravíme paštiku. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme, játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Pak přidáme játra a česnek a necháme dusit, dokud se neodpaří veškerá tekutina. 

  3. krok3

    Obsah pánve přendáme do mixéru, přidáme tymián stažený z větvičky, nakrájené máslo a smetanu. Vše společně rozmixujeme dohladka, podle chuti osolíme a opepříme. Paštiku dáme alespoň na půl hodiny vychladnout.

  4. Pomocí zdobicího sáčku naplníme košíčky paštikou. Nakonec každý košíček ozdobíme kouskem čerstvého tymiánu a pár plátky mandlí.

Tip redakce

Nemáš-li po ruce mandle, klidně je nahraď ořechy – mohou být vlašské, ale i třeba para nebo jiný druh podle chuti. Jen je předtím trochu pokrájej. Listové těsto rád plním i sladkými, třeba ovocnými nebo krémovými nádivkami. Těsto vždy potřu rozšlehaným vejcem, aby drželo tvar a lépe lístkovalo.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medvědí tlapy

Medvědí tlapy

Nezapomeň na feferonky, dodají říz. Anna Krčmová, 14 let, Písek
Škola vaření /14.02.15
Placičky z krabích tyčinek

Placičky z krabích tyčinek

Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /26.02.19
Slaný dort s vejci natvrdo

Slaný dort s vejci natvrdo

Na surovinách nešetřím, takže je moc dobrý.

Monika Weinfurtová, Přeštice

Škola vaření /17.02.17
Maminčin chlebíček

Maminčin chlebíček

Když je čas, upeču ho k nedělní snídani.

Jana Dlasková, Hodonín

Škola vaření /19.07.17
Ovocná extáze

Ovocná extáze

Podle receptu

Markéty Prchalové z Prahy

Škola vaření /27.06.18
Kuřecí prsa na šalvěji

Kuřecí prsa na šalvěji

Jako příloha se nejlépe hodí hranolky.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /22.05.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama