Reklama
Domácí paštika  v listovém košíčku
Fotogalerie:

Domácí paštika v listovém košíčku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Listové těsto je křehké a krásně nadýchané.

Petr Procházka, Strakonice

Ingredience

  • 2 balení listového těsta
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g kuřecích jater
  • 2 lžíce oleje
  • větvička tymiánu
  • 125 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • podle potřeby sůl a pepř
  • na ozdobení mandle

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto vyválíme na plát, který rádýlkem rozdělíme na čtverce o hraně 8–10 cm. Těmi vyložíme formy na muffiny tak, aby vznikly košíčky. Jejich dno propíchneme několikrát špejlí a pečeme asi 20 minut při 180 °C. 

  2. krok2

    Mezitím si připravíme paštiku. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme, játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Pak přidáme játra a česnek a necháme dusit, dokud se neodpaří veškerá tekutina. 

  3. krok3

    Obsah pánve přendáme do mixéru, přidáme tymián stažený z větvičky, nakrájené máslo a smetanu. Vše společně rozmixujeme dohladka, podle chuti osolíme a opepříme. Paštiku dáme alespoň na půl hodiny vychladnout.

  4. Pomocí zdobicího sáčku naplníme košíčky paštikou. Nakonec každý košíček ozdobíme kouskem čerstvého tymiánu a pár plátky mandlí.

Tip redakce

Nemáš-li po ruce mandle, klidně je nahraď ořechy – mohou být vlašské, ale i třeba para nebo jiný druh podle chuti. Jen je předtím trochu pokrájej. Listové těsto rád plním i sladkými, třeba ovocnými nebo krémovými nádivkami. Těsto vždy potřu rozšlehaným vejcem, aby drželo tvar a lépe lístkovalo.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maminčin chlebíček

Maminčin chlebíček

Když je čas, upeču ho k nedělní snídani. Jana Dlasková, Hodonín
Škola vaření /19.07.17
Námořnické maso

Námořnické maso

Po této lahůdce se u nás vždy zapráší.

Alena Jirková, Veselí nad Lužnicí

Škola vaření /19.09.16
Paprika s hořčičným dipem

Paprika s hořčičným dipem

Je to můj vlastní nápad, jídlo jsem dělala už několikrát a osvědčilo se.

...

Škola vaření /25.10.16
Kuřecí plátek s nivou

Kuřecí plátek s nivou

Jako příloha mi nejvíc chutnají brambory.

Adam Petrák (12 let), Jihlava

Škola vaření /17.01.15
Grilovaná nakládaná zelenina

Grilovaná nakládaná zelenina

Zelenina ve skleničce musí být ponořená.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /28.06.16
Melounový salát

Melounový salát

Skvělý na teplé letní dny, kdy opravdu osvěží. 
Tereza Doušová,
Stříbrná ...
Škola vaření /28.12.10
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama