Reklama
Domácí paštika
Fotogalerie:

Domácí paštika

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Ingredience

  • 50 g vyloupaných jader vlašských ořechů
  • 15 sušených švestek
  • hrst rozinek
  • 50 ml slivovice
  • 500 g drůbežího masa
  • 250 g libového bůčku bez kostí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička černého drceného pepře
  • 1/2 lžičky sušeného rozemnutého tymiánu
  • špetka chilli koření
  • 100 ml dezertního vína
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • na vyložení formy tenké plátky šunky nebo slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Ořechy nasucho lehce opečeme a umeleme. Švestky a rozinky propláchneme, dáme do misky, zalijeme slivovicí a necháme nasáknout. Drůbeží maso s bůčkem nakrájíme na kousky a dvakrát semeleme na masovém mlýnku. Osolíme, opepříme, přidáme tymián i chilli, zalijeme dezertním vínem a necháme hodinu v chladu rozležet. Pak do masa zamícháme polohrubou mouku, ořechy a opět vymícháme. Nakonec přidáme i překrájené švestky a rozinky. 

  2. Formu na hřbet vyložíme pečicím papírem tak, aby na okrajích přesahoval. Papír vyložíme tenkými plátky šunky, naplníme směsí, přesahující papír přehneme na maso. Povrch zakryjeme alobalem, okraje dobře přitiskneme k formě, postavíme do pekáče s vodou (měla by dosahovat asi do poloviny formy), vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme 1,5 hodiny. 

  3. Vyndáme, necháme vychladnout a pak vyklopíme. Krájíme na dílky, zdobíme brusinkami nebo rybízem, hruškovým či jiným kompotem.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí BBQ křidélka

Kuřecí BBQ křidélka

Drůbeží masíčko Podle receptu Kristýny Figetové z Valašského Meziříčí
Škola vaření /28.06.18
Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Zaručeně si ji oblíbí celá tvoje rodina.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /29.03.10
„Lázeňské” telecí ragú

„Lázeňské” telecí ragú

Zeleninou ani vínem nikdy nešetřím.

Sylvie Nebřenská, Újezd u Brna

Škola vaření /03.04.17
Noky s houbovým ragú

Noky s houbovým ragú

Dana Uhlářová, Humpolec

Škola vaření /16.03.20
Hravá svačina

Hravá svačina

Trocha fantazie, a jídlo tě bude bavit.

Jana Rotová, Jihlava

Škola vaření /21.08.16
Čokoládoví šnečci

Čokoládoví šnečci

Místo nutelly můžeš dát čokoládu.
Martina Prknová, Jemnice
Škola vaření /23.01.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu