Reklama
Domácí paštika
Fotogalerie:

Domácí paštika

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Ingredience

  • 50 g vyloupaných jader vlašských ořechů
  • 15 sušených švestek
  • hrst rozinek
  • 50 ml slivovice
  • 500 g drůbežího masa
  • 250 g libového bůčku bez kostí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička černého drceného pepře
  • 1/2 lžičky sušeného rozemnutého tymiánu
  • špetka chilli koření
  • 100 ml dezertního vína
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • na vyložení formy tenké plátky šunky nebo slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Ořechy nasucho lehce opečeme a umeleme. Švestky a rozinky propláchneme, dáme do misky, zalijeme slivovicí a necháme nasáknout. Drůbeží maso s bůčkem nakrájíme na kousky a dvakrát semeleme na masovém mlýnku. Osolíme, opepříme, přidáme tymián i chilli, zalijeme dezertním vínem a necháme hodinu v chladu rozležet. Pak do masa zamícháme polohrubou mouku, ořechy a opět vymícháme. Nakonec přidáme i překrájené švestky a rozinky. 

  2. Formu na hřbet vyložíme pečicím papírem tak, aby na okrajích přesahoval. Papír vyložíme tenkými plátky šunky, naplníme směsí, přesahující papír přehneme na maso. Povrch zakryjeme alobalem, okraje dobře přitiskneme k formě, postavíme do pekáče s vodou (měla by dosahovat asi do poloviny formy), vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme 1,5 hodiny. 

  3. Vyndáme, necháme vychladnout a pak vyklopíme. Krájíme na dílky, zdobíme brusinkami nebo rybízem, hruškovým či jiným kompotem.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí karbanátek se sýrem

Krůtí karbanátek se sýrem

Struhanku dělám z čerstvého rohlíku. Hana Poštolková, Nymburk
Škola vaření /04.09.17
Nastavovaná sekaná s kroupami

Nastavovaná sekaná s kroupami

Občas ji odlehčím ještě nastrouhanou mrkví nebo nasekaným pórkem.

Tereza Lacková, ...

Škola vaření /29.08.17
Plněné rolky ze sleďů

Plněné rolky ze sleďů

Všichni grilují vepřové, ale ryba je ryba.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /04.08.16
Taštičky se zelím

Taštičky se zelím

Dobré jídlo přece stojí za trochu námahy.
Renek Koudelka, Prostějov
Škola vaření /26.01.10
Dětský sen

Dětský sen

Jsme kamarádky, které moc rády mlsají.
Adélka Wimmerová
a Nikolka Pištorová, ...
Škola vaření /22.03.10
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
 

Nejnovější

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Škola vaření /20.02.18
Olomoucké jednohubky

Olomoucké jednohubky

Jan Radní, Praha

Vaříme express /20.02.18
Krůtí maso v marinádě

Krůtí maso v marinádě

Lehce pikantní

Eva Stodůlková, Praha

Všehochuť /20.02.18
Kynuté šátečky s tvarohem

Kynuté šátečky s tvarohem

Eva Vašková, Nymburk

Sladký život /20.02.18
Čokoládové bábovičky s brusinkami

Čokoládové bábovičky s brusinkami

Anna Šušláková, Most

Sladký život /20.02.18
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /20.02.18
Cukrové preclíčky

Cukrové preclíčky

Jana Parýzková, Louny

Sladký život /20.02.18
Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha

Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama