Reklama
Domácí paštika
Fotogalerie:

Domácí paštika

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Ingredience

  • 50 g vyloupaných jader vlašských ořechů
  • 15 sušených švestek
  • hrst rozinek
  • 50 ml slivovice
  • 500 g drůbežího masa
  • 250 g libového bůčku bez kostí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička černého drceného pepře
  • 1/2 lžičky sušeného rozemnutého tymiánu
  • špetka chilli koření
  • 100 ml dezertního vína
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • na vyložení formy tenké plátky šunky nebo slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Ořechy nasucho lehce opečeme a umeleme. Švestky a rozinky propláchneme, dáme do misky, zalijeme slivovicí a necháme nasáknout. Drůbeží maso s bůčkem nakrájíme na kousky a dvakrát semeleme na masovém mlýnku. Osolíme, opepříme, přidáme tymián i chilli, zalijeme dezertním vínem a necháme hodinu v chladu rozležet. Pak do masa zamícháme polohrubou mouku, ořechy a opět vymícháme. Nakonec přidáme i překrájené švestky a rozinky. 

  2. Formu na hřbet vyložíme pečicím papírem tak, aby na okrajích přesahoval. Papír vyložíme tenkými plátky šunky, naplníme směsí, přesahující papír přehneme na maso. Povrch zakryjeme alobalem, okraje dobře přitiskneme k formě, postavíme do pekáče s vodou (měla by dosahovat asi do poloviny formy), vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme 1,5 hodiny. 

  3. Vyndáme, necháme vychladnout a pak vyklopíme. Krájíme na dílky, zdobíme brusinkami nebo rybízem, hruškovým či jiným kompotem.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Smetanový nákyp se žampiony

Smetanový nákyp se žampiony

Sýr by se měl roztéct a zezlátnout.  Jana Malá, Plzeň
Škola vaření /13.06.16
Falešná  dršťková

Falešná dršťková

Snadná, rychlá a zdravá polévka.

Renáta Juříčková, Jeseník nad Odrou

Škola vaření /31.10.16
Mléčná rýže s broskvemi

Mléčná rýže s broskvemi

Jednoduchá, rychlá a děti ji milují!

Vendula Provazníková, Dolní Kounice

Škola vaření /16.08.13
Sýrová na penne

Sýrová na penne

Tato sýrová omáčka musí být hustá.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /04.10.16
Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem

Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
Petr Kamarád, Praha
Škola vaření /21.06.13
Slaninový závin

Slaninový závin

Moc nám chutnal s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Zdena Mašková, ...

Škola vaření /18.07.16
 

Nejnovější

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Pro ty, které už nebaví neustále dělat krémy ze smetany a nebojí se experimentovat....
Za pár korun /24.05.17
Zapečené tortilly s tuňákem

Zapečené tortilly s tuňákem

Tortilly nemusí být plněné jen fazolemi a ostrým kořením!

Karel Jahoda, Kladno

Škola vaření /24.05.17
Makové rohlíčky

Makové rohlíčky

Ideální dobrůtka k víkendové snídani.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /24.05.17
Conchiglie se šunkou a s hráškem

Conchiglie se šunkou a s hráškem

Těstoviny ve tvaru mušliček se vaří krátce.

Renata Huksová, Praha

Všehochuť /24.05.17
Povidlové mrkváče

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /24.05.17
Muffiny se šlehačkou

Muffiny se šlehačkou

Jahodové máme nejraději.

Linda Hojsová, Beroun

Sladký život /24.05.17
Smetanový nepečený dort s jahodami

Smetanový nepečený dort s jahodami

Šlehačka se dá koupit rýžová, kokosová i sójová.

Ivana Bartušková, Luka...

Sladký život /24.05.17
Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost.

Kateřina Crhová, Litoměřice

Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama