Reklama
Domácí králičí polévka
Fotogalerie:

Domácí králičí polévka

Marie Šulová
Marie Šulová
Měřín

Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt.

Marie Šulová, Měřín

Ingredience

  • 2 ks králičí játra
  • 1 srdíčko
  • 1 králičí hlava
  • 2 ks mrkev
  • 1 petržel
  • 4 stroužky česnek
  • dle chuti polévkové koření
  • 200 g strouhanka
  • 100 g rýžové nudle

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Omytá játra nakrájíme nožem na kaši. Přidáme dva rozetřené stroužky česneku a strouhanku.Tvoříme malé kuličky.
  2. krok2 Do dvou litrů osolené vody přidáme mrkev, petržel, zbylé dva stroužky česneku, srdíčko a hlavu z králíka, vaříme 35 minut. Po uvaření polévku přecedíme, přidáme polévkové koření.
  3. krok3 Do hotového vývaru pokrájíme mrkev, petržel, dáme knedlíčky a na závěr přidáme rýžové nudle. Ještě 10 minut prováříme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrový chlebíček s chřestem

Sýrový chlebíček s chřestem

Připraveno podle receptu Věry Kašparové z Prahy
Škola vaření /25.03.18
Cuketa se sýrem a slaninou

Cuketa se sýrem a slaninou

Snažíme se jíst zdravě, a tak vaříme k večeři jen lehká jídla. Cuketa je ideální ...
Škola vaření /17.09.09
Lívance tety Mirky

Lívance tety Mirky

Dřív mi tyto výborné 10lívance pekla moje teta Mirka, dnes si je už připravuji sám.
...
Škola vaření /13.08.08
Zvěřinové ragú s ovocem

Zvěřinové ragú s ovocem

Ladislav Knobloch, Olomouc

Škola vaření /26.10.19
Zapečené párty toasty

Zapečené párty toasty

Chodím do první třídy a někdy mi maminka dovolí pozvat si domů kamarády. Po hraní ...
Škola vaření /16.12.10
Karboše z krůty a knedlíků

Karboše z krůty a knedlíků

Zužitkuješ zbytky – karlovarský knedlík je místo strouhanky.

Vlaďka ...

Škola vaření /18.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu