Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt.
Marie Šulová, Měřín
Ingredience
- 2 ks králičí játra
- 1 srdíčko
- 1 králičí hlava
- 2 ks mrkev
- 1 petržel
- 4 stroužky česnek
- dle chuti polévkové koření
- 200 g strouhanka
- 100 g rýžové nudle
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Omytá játra nakrájíme nožem na kaši. Přidáme dva rozetřené stroužky česneku a strouhanku.Tvoříme malé kuličky.
-
Do dvou litrů osolené vody přidáme mrkev, petržel, zbylé dva stroužky česneku, srdíčko a hlavu z králíka, vaříme 35 minut. Po uvaření polévku přecedíme, přidáme polévkové koření.
-
Do hotového vývaru pokrájíme mrkev, petržel, dáme knedlíčky a na závěr přidáme rýžové nudle. Ještě 10 minut prováříme.