Zdravá svačinka, která je ideální do horkých dnů.
Halina Semorádová, Znojmo
Ingredience
- 350 g jahod
- 2-3 lžíce cukru moučky
- 500 g bílého jogurtu
- Na ozdobení:
- 4 lžíce jogurtu dle chuti
- 4 jahody
- 4 lžičky nastrouhané bílé čokolády
- dle libosti jahodové listy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Omyté a stopek zbavené jahody rozmixujeme s cukrem. Přidáme jogurt a ještě krátce promixujeme.
-
Ovocný jogurt dáme vychladit do lednice, asi na 2 hodiny. Před podáváním rozdělíme do
sklenek a ozdobíme lžící jogurtu, omytými, na kousky nakrájenými jahodami a posypeme čokoládou. Máme-li, přidáme do každé sklenky omyté listy jahodníku.