Reklama
Domácí housky
Fotogalerie:

Domácí housky

Věra Kuboušková

Česaké Budějovice
Mají jinou, mnohem výraznější chuť.
Věra Kuboušková, České Budějovice

Ingredience

  • 250 ml voda
  • 1/2 lžičky cukr
  • 40 g droždí
  • 500 g mouka hladká
  • 1/2 lžičky sůl
  • 80 ml olej
  • 1 ks vejce
  • 1 ks vejce na potření
  • kmín dle chuti
  • dle chuti sezam

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Odlijeme trochu vody, do které vmícháme cukr‚ nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku‚ sůl‚ přidáme vejce‚ kvásek a olej. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě kynout.
  2. Na vále těsto rozdělíme na 10–12 dílků. Z každého dílku uděláme tři válečky a ty spleteme.
  3. Pomažeme je vejcem a posypeme podle chuti kmínem a sezamem. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě na 200 °C.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolky na slanině

Fazolky na slanině

Vařím je nyní často jako rychlý oběd. Jana Motlová, Kralupy n. Vltavou
Škola vaření /25.06.13
Bramborový salát

Bramborový salát

Salát je vynikající k řízkům, pečené krůtě či ke kuřeti.

Veronika Poláčková, ...

Škola vaření /10.12.12
Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

vydatná

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /27.01.18
Jogurtové preclíky

Jogurtové preclíky

Lenka Danišová, Jirkov

Škola vaření /05.02.18
Karotkový chlebíček

Karotkový chlebíček

Připraveno podle receptu

Marka Stoklasy z Brna

Škola vaření /30.03.18
Muffiny

Muffiny

Muffiny si dáváme s kamarádkou k čaji.
Karolínka Kňavová, Stará Huť
...
Škola vaření /20.10.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu