Ještě jednodušší je příprava v domácí pekárně.
Jitka Pokorná, Jihlava
Ingredience
- 1 bílý jogurt
- 250 ml vody
- 1 lžíce oleje
- 2 rovné lžičky cukru
- 3 rovné lžičky soli
- 150 g polohrubé mouky
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g žitné chlebové mouky
- 1/2 kostky droždí
- 1 vejce na potření
- na posypání semínka (sezamnová, maková, slunečnicová, dýňová apod.)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Suroviny na těsto zpracujeme v míse. Těsto necháme vykynout, rozdělíme na jednotlivé bochánky, které ještě necháme chvilinku kynout.
-
2. Pomocí mřížky na hranolky vytvoříme na dalamáncích vzor, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a upečeme dozlatova.