Reklama
Domácí dalamánky
Fotogalerie:

Domácí dalamánky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ještě jednodušší je příprava v domácí pekárně.

Jitka Pokorná, Jihlava

Ingredience

  • 1 bílý jogurt
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce oleje
  • 2 rovné lžičky cukru
  • 3 rovné lžičky soli
  • 150 g polohrubé mouky
  • 200 g pšeničné chlebové mouky
  • 200 g žitné chlebové mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 vejce na potření
  • na posypání semínka (sezamnová, maková, slunečnicová, dýňová apod.)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Suroviny na těsto zpracujeme v míse. Těsto necháme  vykynout, rozdělíme na jednotlivé bochánky, které ještě necháme chvilinku kynout.

  2. 2. Pomocí mřížky na hranolky vytvoříme na dalamáncích vzor, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a upečeme dozlatova.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Linečtí smajlíci

Linečtí smajlíci

Chceš zabavit děti, aby nezlobily? Udělej jim linecké těsto podle našeho receptu. Děti ...
Škola vaření /25.08.11
Fenyklová pochoutka

Fenyklová pochoutka

Jestliže neseženeš ovčí sýr pecorino, bude úplně stačit parmazán, který se dá ...
Škola vaření /27.10.11
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Masové šišky s rajčaty

Masové šišky s rajčaty

Ideální přílohou je křupavá bageta.

Šárka Svačinová, Humpolec

Škola vaření /30.08.17
Listové měšce s překvapením

Listové měšce s překvapením

Lucie Šimůnková, Skřivany

Škola vaření /23.07.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu