Reklama
Domácí chléb
Fotogalerie:

Domácí chléb

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Spočítala jsem si, že za rok se peníze investované do pekárny vrátily.


Zdenka Dopitová, Tovačov

Ingredience

  • 400 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce oleje
  • 150 g žitné chlebové mouky
  • 390 g pšeničné chlebové mouky
  • 1/2 kostky kvasnic (např. Noli)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program a přibližně za 3 hodiny je chléb hotový. Jeho váha je 860 g a cena 10 Kč.

  2. Moje přítelkyně‚ která pekárnu nemá‚ chleba zadělá v míse‚ nechá v pomoučené ošatce vykynout‚ pak ho vyklopí na vymazaný plech‚ potře vodou a upeče.

Tip redakce

Budeme potřebovat: 350 ml vody‚ po 1 lžičce soli‚ cukru a kmínu‚ po 1 lžíci octa a oleje‚ 150 g žitné mouky‚ 150 g grahamové mouky‚ 240 g pšeničné mouky‚ 1/2 kostky kvasnic. Těsto zaděláme v pekárně na programu ‚‚příprava těsta‘‘. Můžeme přidat semínka slunečnice‚ dýně apod. Tvoříme oválky (asi 12). Na vymazaném plechu je necháme ještě 30 minut kynout, pak je nakrojíme, potřeme vodou a posypeme kmínem nebo ovesnými vločkami. Dáme do studené trouby a pečeme při 220 °C. Upečené dalamánky opět potřeme vodou.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborák

Bramborák

Někdy ještě každý bramborák dávám do ubrousku, aby se do něj vpil přebytečný olej. ...
Škola vaření /24.05.11
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Mám několik typů na jednoduchá jídla a toto je jedno z nich.
Kateřina Nollová, Plzeň
...
Škola vaření /02.09.08
Grilovaná nakládaná zelenina

Grilovaná nakládaná zelenina

Zelenina ve skleničce musí být ponořená.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /28.06.16
Drůbeží sekaná

Drůbeží sekaná

Podle receptu

Martiny Ticháčkové z Berouna

Škola vaření /01.10.19
Márinčin džem s vanilkou a mandlemi

Márinčin džem s vanilkou a mandlemi

Tetiny zavařeniny byly slavné v celé rodině.

Anna Vyskočilová, Příbram

Škola vaření /17.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu