Reklama
Domácí bylinkové tagliatelle
Fotogalerie:

Domácí bylinkové tagliatelle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Těstoviny lze samozřejmě koupit v obchodě, ale každý potvrdí, že ty domácí jsou daleko lepší.

Markéta Mikulová, Jihlava

Ingredience

  • 4 vejce
  • 400 g pšeničné mouky polohrubé nebo hladké
  • 1 lžička bazalkového pesta
  • 1 svazek čerstvých bylinek (petržel, bazalka)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 100 g strouhaného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme těstoviny. V misce rozšleháme a osolíme vejce, nalijeme je na mouku a pomalu začneme zpracovávat. Přidáme pesto, nasekané čerstvé bylinky a olej a pomocí elektrického šlehače vypracujeme vláčné, lesklé těsto. Na závěr je ještě prohněteme rukama. Pokud se těsto lepí, přisypeme trochu mouky, a je-li příliš tuhé, přidáme trochu vody. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice.

  2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a nakrájíme na dlouhé, asi 1 cm široké nudle. Ty pak uvaříme v dostatečně osolené vodě s trochou olivového oleje, slijeme a propláchneme teplou vodou.

  3. Hotové těstoviny smícháme s osmaženými kostičkami anglické slaniny, zakysanou smetanou
    a posypeme sýrem.

Tip redakce

Bazalkové pesto lze snadno připravit i doma. Do mixéru dáš bazalku, olej, česnek a trochu soli a vše rozmixuješ na pyré.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové rohlíčky

Sýrové rohlíčky

Pozor na to, aby se sýr na povrchu při pečení nespálil.  Lenka Říhová, ...
Škola vaření /04.07.16
Vejce se šunkou

Vejce se šunkou

Moje dcerka Václava se v kuchyni už docela umí otáčet. Pomáhá mi moc ráda, ...
Škola vaření /05.12.08
Banánová mňamka

Banánová mňamka

Když máš chuť na něco sladkého, tohle tě nikdy nezklame.
Michal ...
Škola vaření /24.11.10
Pečené brambory s chřestem

Pečené brambory s chřestem

Jednoduchý recept, na kterém se nedá nic pokazit, snad jen hlídej chřest, aby se ...

Škola vaření /25.05.16
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Sloní slza s krémem

Sloní slza s krémem

Umíme ji už úplně samy.
Monika a Tereza Károvy, Újezd u Cerhovic
Škola vaření /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu