Reklama
Dětský sen
Fotogalerie:
 

Dětský sen

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsme kamarádky, které moc rády mlsají.
Adélka Wimmerová
a Nikolka Pištorová, Praha

Ingredience

  • 1,5 hrnku mouka hladká
  • 1 hrnek cukr pískový
  • 1/2 hrnku mléko
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 2 lžíce olej
  • 1 lžička citrónová kůra
  • na potření nutela
  • na ozdobu šlehačka
  • na ozdobu lentilky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme.
  2. krok2 Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme při teplotě 150 °C asi 30 minut. 
  3. krok3 Upečený dort rozkrojíme a pomažeme nutellou. 
  4. krok4 Potom ho ještě můžeme ozdobit šlehačkou a lentilkami.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Peciválky zdravěji

Peciválky zdravěji

Oblíbený pokrm mého dětství, který mi často dělávala maminka. Eva Mikysková, ...
Škola vaření /27.05.10
Sýrové rohlíčky

Sýrové rohlíčky

Pozor na to, aby se sýr na povrchu při pečení nespálil. 

Lenka Říhová, ...

Škola vaření /04.07.16
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Zase trochu jiný recept na perníčky.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.03.17
Sušenkové jednohubky s krémem

Sušenkové jednohubky s krémem

Žádné pečení, vše je rychle hotovo.

Zuzana Ličková, Rokycany

Škola vaření /14.06.16
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Sladké obědy u nás vedou.

Petra Hrubá, České Velenice

Škola vaření /07.02.16
Námořnické maso

Námořnické maso

Po této lahůdce se u nás vždy zapráší.

Alena Jirková, Veselí nad Lužnicí

Škola vaření /19.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu