Reklama
Cuketový perník
Fotogalerie:

Cuketový perník

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je krásně vláčný a díky cuketě dlouho vydrží.

Eva Navrátilová, Vlašim

Ingredience

  • 500 g cukety
  • 350 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 3 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 150 ml oleje
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 hrst rozinek nebo nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rumu
  • podle potřeby cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Cuketu nastrouháme i se slupkou. Polohrubou mouku a kakao prosejeme zvlášť do misky, promícháme a přidáme kypřicí prášek do perníku. Misku se sypkou směsí odložíme stranou. 

  2. krok2

    2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a jogurt. Do této mokré směsi vmícháme po lžících sypkou směs a na závěr zlehka promícháme s nastrouhanou cuketou. Přimícháme také rozinky nebo podle chuti nasekané vlašské ořechy.

  3. krok3

    3. Těsto přemístíme na plech vyložený pečicím papírem o velikosti cca 20 x 30cm a dáme péct do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme přibližně 30 až 35 minut. Perník necháme úplně vychladnout a zatím připravíme polevu. Rozpuštěné máslo smícháme s rumem a po lžících přidáváme moučkový cukr, dokud nebude poleva hustá tak, aby pomalu stékala po lžíci. Polevu pak rozetřeme po celém povrchu perníku. Až poleva ztuhne, nakrájíme perník na kostky.


Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Nejraději ho máme v létě, příjemně osvěží. Věra Čížkovská, Praha
Škola vaření /20.10.10
Masové šišky s rajčaty

Masové šišky s rajčaty

Ideální přílohou je křupavá bageta.

Šárka Svačinová, Humpolec

Škola vaření /30.08.17
Tvarohová  bábovka

Tvarohová bábovka

Můžeš přidat nastrouhanou kůru z limetky.

Dominika Opleštilová, Rovensko

Škola vaření /15.10.16
Zapékané brambory s cibulí a sýrem

Zapékané brambory s cibulí a sýrem

Málokdo ví, že cibule prospívá diabetikům.

Kateřina Krejčová, Zlín

Škola vaření /26.05.16
Domácí bylinkové tagliatelle

Domácí bylinkové tagliatelle

Těstoviny lze samozřejmě koupit v obchodě, ale každý potvrdí, že ty domácí jsou ...

Škola vaření /04.05.17
Sendvičová rybka

Sendvičová rybka

Syn rád chodí s dědou na ryby, jedna mu doplavala až na talíř.

Jana Horáková, Kolín

...
Škola vaření /16.02.17
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama