Reklama
Cuketový koláč
Fotogalerie:

Cuketový koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na zahradě míváme bohatou úrodu, a tak cukety připravuji na mnoho způsobů. Tento koláč ale máme obzvlášť rádi.

Alžběta Hrdinková, Chrudim

Ingredience

  • 1 balení listového těsta
  • 1 cuketa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrsti hladkolisté petržele
  • 100 g čerstvého sýra typu žervé
  • 190 g 20% zakysané smetany
  • 2 vejce
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto vyválíme a přeneseme je do koláčové formy. Přebytečné okraje odřízneme. Těsto na dně formy několikrát propíchneme vidličkou a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C přibližně na 10 minut. 

  2. krok2

    Mezitím omyjeme mladou cuketu, kterou i se slupkou nakrájíme na menší kostičky, a krátce ji orestujeme na troše olivového oleje. Pak ji stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Starší cuketu raději oloupeme a zbavíme semínek.

  3. krok3

    Petrželovou nať a snítky máty omyjeme a osušíme. Stonky odstraníme, lístky překrájíme. V míse smícháme sýr, zakysanou smetanu, bylinky, vejce, přidáme cuketu, podle chuti osolíme a mírně opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem. 

  4. Směs vlijeme na předpečený korpus. Na závěr ze zbytků odkrojeného těsta vykrájíme velikonoční motivy (vajíčka, zajíčky, kuřátka apod.) a umístíme je na povrch koláče. Vložíme znovu asi na 25 minut do trouby dopéct dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Se slaninou a bramborami

Se slaninou a bramborami

Slaninka by měla být po upečení pěkně křupavá, přeji dobrou chuť! Dagmar ...
Škola vaření /14.11.16
Zapečená vejce v košíčcích

Zapečená vejce v košíčcích

Vejce máme u nás rádi na jakýkoli způsob.


Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /07.04.17
Bramboráčky s masovou směsí

Bramboráčky s masovou směsí

Neznám nikoho, komu by nechutnaly.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /05.07.16
Karbanátky se sýrem

Karbanátky se sýrem

Jsou dobré jen tak s bramborovou kaší, ale můžeme je také naložit. Tady je recept, ...

Škola vaření /10.09.16
Jogurtové řízečky

Jogurtové řízečky

Kdo je ochutnal, už nechce jiné.

Alena Polívková, Skalná

Škola vaření /15.09.13
Kokosové kostičky

Kokosové kostičky

Na kostky po­sně­žené kokosem jsme si troufli sami. Dvo­je ruce a dva jazýčky ...
Škola vaření /27.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu