Reklama
Reklama
Cuketa se sýrem a slaninou
Fotogalerie:

Cuketa se sýrem a slaninou

Lukáš Kubový

Praha
Snažíme se jíst zdravě, a tak vaříme k večeři jen lehká jídla. Cuketa je ideální zeleninou pro jejich přípravu. Je lehce stravitelná a neobsahuje téměř žádné kalorie.
Lukáš Kubový, Praha

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 200 g slanina anglická
  • 200 g sýr eidam
  • 200 g rajčata
  • 220 ml smetana
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cuketu opláchneme, pokud je mladá, nemusíme ji ani loupat, abychom nepřišli o cenné minerály a vitaminy obsažené ve slupce. Nakrájíme ji na plátky, stejně jako rajčata. Anglickou slaninu nařežeme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo.
  2. krok2 V misce smícháme smetanu s utřeným česnekem a se špetkou soli. Zapékací misku vyložíme nakrájenou zeleninou a slaninou. Směs zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct zhruba na 30 minut do středně vyhřáté trouby.
  3. krok3 Po chvilce pečení zalijeme zeleninu smetanovou zálivkou a dopečeme. Tuto výbornou zeleninovou pochoutku podáváme samotnou nebo s opečenou vekou potřenou bylinkovým máslem.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené brambory

Pečené brambory

Neboj se a zkus vařit s námi! Štěpánka (9 let) a Eliška (6 let) Koubovy, Škvorec
Škola vaření /16.01.15
Fazolová pochoutka

Fazolová pochoutka

Je to opravdu velká dobrota, a snadná.

Adéla Brunclíková, Kočí

Škola vaření /11.10.13
Krupicová žemlovka

Krupicová žemlovka

Hodí se jako rychlý oběd nebo večeře.

Zdeňka Halámková, Lipoltice

Škola vaření /23.06.14
Obalované sýrové kuličky

Obalované sýrové kuličky

Jako mlsání ke skleničce vína jsou dokonalé.
Martina Zelenková, Příbram
Škola vaření /28.02.10
Bílá polévka s vejcem

Bílá polévka s vejcem

Hlavně teď v zimě zahřeje a dodá sílu!
Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /12.01.09
Zapečené medailonky

Zapečené medailonky

Vaření je mým velkým koníčkem. Toto jídlo je fajn, protože při jeho přípravě ...

Škola vaření /03.08.15
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama