Reklama
Cuketa se sýrem a slaninou
Fotogalerie:

Cuketa se sýrem a slaninou

Lukáš Kubový

Praha
Snažíme se jíst zdravě, a tak vaříme k večeři jen lehká jídla. Cuketa je ideální zeleninou pro jejich přípravu. Je lehce stravitelná a neobsahuje téměř žádné kalorie.
Lukáš Kubový, Praha

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 200 g slanina anglická
  • 200 g sýr eidam
  • 200 g rajčata
  • 220 ml smetana
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cuketu opláchneme, pokud je mladá, nemusíme ji ani loupat, abychom nepřišli o cenné minerály a vitaminy obsažené ve slupce. Nakrájíme ji na plátky, stejně jako rajčata. Anglickou slaninu nařežeme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo.
  2. krok2 V misce smícháme smetanu s utřeným česnekem a se špetkou soli. Zapékací misku vyložíme nakrájenou zeleninou a slaninou. Směs zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct zhruba na 30 minut do středně vyhřáté trouby.
  3. krok3 Po chvilce pečení zalijeme zeleninu smetanovou zálivkou a dopečeme. Tuto výbornou zeleninovou pochoutku podáváme samotnou nebo s opečenou vekou potřenou bylinkovým máslem.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexický salát

Mexický salát

Jsem rád, když si mamka udělá čas a pustíme se spolu do vaření. ...
Škola vaření /27.09.13
Kuřecí plátky se sýrem a broskví

Kuřecí plátky se sýrem a broskví

V tomto jídle je všechno, co mi chutná, maso, ovoce i sýr.
Vratislav Tancer, ...
Škola vaření /05.08.11
Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Jednoduchý koláč zvládne i malé dítě.
D. a Š. Záškolní, Šenov
Škola vaření /07.06.13
Broth

Broth

Vydatná a zdravá skotská polévka‚ která zahřeje a dodá sílu.
Terezie ...
Škola vaření /26.03.10
Rychlé tvarohové vdolečky

Rychlé tvarohové vdolečky

Mně i mému bráškovi Honzíkovi chutnají.
Matěj Tomek, Drnovice
Škola vaření /23.12.11
Zapečená vejce v košíčcích

Zapečená vejce v košíčcích

Vejce máme u nás rádi na jakýkoli způsob.


Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /07.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu