Ingredience
- 1 cuketa
- 200 g slanina anglická
- 200 g sýr eidam
- 200 g rajčata
- 220 ml smetana
- 2 stroužky česnek
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cuketu opláchneme, pokud je mladá, nemusíme ji ani loupat, abychom nepřišli o cenné minerály a vitaminy obsažené ve slupce. Nakrájíme ji na plátky, stejně jako rajčata. Anglickou slaninu nařežeme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo.
-
V misce smícháme smetanu s utřeným česnekem a se špetkou soli. Zapékací misku vyložíme nakrájenou zeleninou a slaninou. Směs zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct zhruba na 30 minut do středně vyhřáté trouby.
-
Po chvilce pečení zalijeme zeleninu smetanovou zálivkou a dopečeme. Tuto výbornou zeleninovou pochoutku podáváme samotnou nebo s opečenou vekou potřenou bylinkovým máslem.