Reklama
Čokoládoví šnečci
Fotogalerie:

Čokoládoví šnečci

Martina Prknová

Jemnice
Místo nutelly můžeš dát čokoládu.
Martina Prknová, Jemnice

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 50 g cukr krupice
  • 20 g droždí
  • 250 ml mléko
  • 40 g máslo
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 žloutek
  • špetka sůl
  • 1 nutela

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku‚ uděláme důlek‚ vsypeme cukr‚ rozdrobíme droždí‚ zalijeme částí vlažného mléka‚ přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut na teplém místě‚ aby vzešel kvásek. 
  2. Vmícháme žloutek‚ vanilkový cukr‚ rozpuštěný tuk a špetku soli‚ zředíme dle potřeby zbytkem mléka a vypracujeme těsto. Necháme asi 20 minut odpočinout. 
  3. Vyválíme obdélníkový plát‚ potřeme ho nutellou, utvoříme roládku a nakrájíme ji na silné plátky. Pečeme při 180 °C dozlatova.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medvědí tlapy

Medvědí tlapy

Nezapomeň na feferonky, dodají říz. Anna Krčmová, 14 let, Písek
Škola vaření /14.02.15
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Šunkofleky

Šunkofleky

Jsme sice ještě malí kluci (máme 4 a 2 roky), ale to neznamená, že si nemůžeme ...
Škola vaření /15.06.11
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Kuřecí prsa na moštu

Kuřecí prsa na moštu

Vanda Spurná, Chropyně

Škola vaření /21.02.18
Peciválky zdravěji

Peciválky zdravěji

Oblíbený pokrm mého dětství, který mi často dělávala maminka.
Eva Mikysková, ...
Škola vaření /27.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu