Reklama
Čokoládové muffinky
Fotogalerie:

Čokoládové muffinky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Mám ráda moučníky a ty nejlepší umím dokonce sama upéct.
Lenka Petrášová, Bavorov

Ingredience

  • 100 g máslo
  • 150 g mouka hladká
  • 1/2 lžičky sůl
  • 50 g cukr moučkový
  • 1 vejce
  • 150 g čokoláda na vaření
  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 lžičky soda
  • 75 g cukr třtinový
  • 150 g změklého másla nebo rostlinného tuku
  • 130 g moučkového cukru
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce rumu
  • 450 g hladké mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • vanilkový a skořicový cukr na obalení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    V míse rozetřeme máslo s cukrem do krémově hladké hmoty. Přidáme vejce. Vmícháme mouku‚ sůl‚ esenci a sodu. Přisypeme čokoládu a vše promícháme. Do košíčků dáváme vrchovatou lžičku. Nebo děláme kopičky na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 15-20 min., dokud muffinky nezačnou zlátnout.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

vydatná Ivana Černá, Praha
Škola vaření /27.01.18
Bochánky s medvědím česnekem

Bochánky s medvědím česnekem

Markéta Malá, Mělník

Škola vaření /06.03.18
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Vypadá to sice složitě, ale není.
Markéta Dvořáková, Pavlov
Škola vaření /19.12.11
Plněné žampiony s vejci

Plněné žampiony s vejci

Večeře pro celou rodinu

Podle receptu Dominiky Liškové z Olomouce

Škola vaření /22.02.20
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Sladké obědy u nás vedou.

Petra Hrubá, České Velenice

Škola vaření /07.02.16
Šunková jehla

Šunková jehla

Rád si smlsnu, vaření mi nedělá žádné problémy.
František Novák, Brno, 9 let
Škola vaření /11.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu