Reklama
Čokoládové kuličky z Brazílie
Fotogalerie:

Čokoládové kuličky z Brazílie

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kuličky jsme s mámou poprvé připravovaly na oslavu narozenin kamaráda Daníka. Měly obrovský úspěch a já se předvedla jako skvělá kuchařka. 
Janička Hrádková, 5 let, Praha

Ingredience

  • 300 g čokoláda na vaření
  • 1/2 kelímku smetana
  • 1 balení rýže čokoládová

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do hrnce nalijeme vodu a postavíme na něj polévkový talíř nebo hlubší misku. Pomalu zahříváme. Do talíře položíme čokoládu na vaření a počkáme, až se rozpustí. Zhruba po 5 minutách je čokoláda rozpuštěná. Do dalšího hrnce nalijeme smetanu a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Hrnec sejmeme z plotny a do smetany pomalu vmícháme čokoládu z talíře. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. Nejlépe přes noc necháme hmotu vychladnout v lednici.
  2. krok2
    Do misky nasypeme cukrářské zdobení, hmotu odebíráme a rukama z ní děláme malé kuličky. Ty postupně obalujeme ve zdobení. Hotové kuličky dáváme do papírových košíčků a uchováváme v lednici, jedině tak si totiž udrží tvar.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

Toto jídlo se stalo naší oblíbenou rychlovkou k obědu. holky Hrnčířovy, Horky
Škola vaření /20.10.10
Cikánský guláš

Cikánský guláš

Jsme děti z dětského domova a každý týden si s tetou nebo strýcem vaříme jídlo na ...
Škola vaření /02.09.08
Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Omáčku provoní i mletý hřebíček a badyán.

Alena Krátká, Hodonín

Škola vaření /16.09.16
Mřížkovaná buchta s tvarohem

Mřížkovaná buchta s tvarohem

Moje maminka ráda peče. A já jí moc rád pomáhám. Doufám, že brzy to už svedu celé ...
Škola vaření /05.05.13
Tvarohové noky

Tvarohové noky

Přeliv můžeš připravit i z malin nebo borůvek.

Tomáš Čížek, Stebno 

...
Škola vaření /18.08.16
Nádivka s medvědím česnekem

Nádivka s medvědím česnekem

Ani nepotřebuji přílohu,  mám ji rád i studenou.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /07.03.17
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama