Reklama
Čokoládové kuličky z Brazílie
Fotogalerie:

Čokoládové kuličky z Brazílie

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kuličky jsme s mámou poprvé připravovaly na oslavu narozenin kamaráda Daníka. Měly obrovský úspěch a já se předvedla jako skvělá kuchařka. 
Janička Hrádková, 5 let, Praha

Ingredience

  • 300 g čokoláda na vaření
  • 1/2 kelímku smetana
  • 1 balení rýže čokoládová

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do hrnce nalijeme vodu a postavíme na něj polévkový talíř nebo hlubší misku. Pomalu zahříváme. Do talíře položíme čokoládu na vaření a počkáme, až se rozpustí. Zhruba po 5 minutách je čokoláda rozpuštěná. Do dalšího hrnce nalijeme smetanu a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Hrnec sejmeme z plotny a do smetany pomalu vmícháme čokoládu z talíře. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. Nejlépe přes noc necháme hmotu vychladnout v lednici.
  2. krok2
    Do misky nasypeme cukrářské zdobení, hmotu odebíráme a rukama z ní děláme malé kuličky. Ty postupně obalujeme ve zdobení. Hotové kuličky dáváme do papírových košíčků a uchováváme v lednici, jedině tak si totiž udrží tvar.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kaše vaříme rádi

Kaše vaříme rádi

Krupicová kaše patří mezi moje oblíbená jídla. Maminka mě naučila dávat ji na mělký...
Škola vaření /20.10.08
Ďábelské toasty

Ďábelské toasty

Ochutnej můj předkrm. Je nezapomenutelný!
Marek Šída, Teplice
Škola vaření /09.07.12
Kuřecí rolky na šalotce

Kuřecí rolky na šalotce

Díky slanině je kuřecí maso šťavnatější.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /25.08.16
Syrečky v pivním těstíčku

Syrečky v pivním těstíčku

Dělám je jen ve dnech, kdy maminka není doma, a důkladně větrám.
Tomáš ...
Škola vaření /10.07.12
Plněné bochánky

Plněné bochánky

Nejlepší jsou hned po vytažení z trouby.

Linda Hradecká, Rakovník

Škola vaření /16.11.16
Noky s kuřetem a brokolicí

Noky s kuřetem a brokolicí

Dceru zaučuji do tajů vaření. Noky milujeme.

Markéta Nedvědová, Brandýsek

Škola vaření /22.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu