Reklama
Čokoládová roláda s jahodami
Fotogalerie:
 

Čokoládová roláda s jahodami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro zpříjemnění všedních dnů i zvláštních příležitostí.

Silvie Strouhalová, Vsetín

Ingredience

  • 4 vejce
  • 100 g cukru moučky
  • 2 lžíce horké vody
  • 50 g hořké čokolády
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 měkký tvaroh
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 šlehačka na šlehaní
  • 200 g jahod

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žloutky s cukrem a horkou vodou utřeme do světlé pěny. Asi 30 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni a zašleháme ke žloutkům.

  2. krok2

    Postupně přisypáváme mouku s kakaem a pořádně mícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka zapracujeme do těsta. Nalijeme na plech s pečicím papírem a dáme péct při 180 °C přibližně na 12–15 minut, ne více, aby se roláda nevysušila a nedrobila.

  3. krok3

    Vyjmeme z trouby a ještě zatepla srolujeme i s pečicím papírem. Necháme vychladnout.

  4. krok4

    Tvaroh smícháme s cukry, šlehačku vyšleháme dotuha a přimícháme ji. Vychladlou roládu opatrně rozbalíme a sloupneme pečicí papír. Naplníme 2/3 krému a nadrobno
    nakrájenými jahodami. Zavineme, potřeme zbylým krémem, postrouháme čokoládou
    a ozdobíme jahodami.

Tip redakce

Když se ti čokoláda na posyp špatně strouhá, dej ji na pár minut do mrazáku ztuhnout a pak ji omotej alobalem. Neměla by se ti pak tak rychle rozpouštět v ruce.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červená pomazánka

Červená pomazánka

S jablkem budou chuťovky šťavnatější. Lenka Vašutová, Litoměřice
Škola vaření /18.11.10
Zapečené mleté maso se zeleninou

Zapečené mleté maso se zeleninou

Záleží jen na tobě, který sýr použiješ. Může to být eidam, jiný raději zvolí...

Škola vaření /02.09.16
Vepřové s mrkví a bramborem

Vepřové s mrkví a bramborem

Česká klasika, ale daleko lepší, než jak ji známe ze školních jídelen.

Lenka ...

Škola vaření /04.09.12
Třená bábovka

Třená bábovka

Studium na gymnáziu je někdy trochu náročné. Abychom se odreagovaly, hodně sportujeme, ...
Škola vaření /19.02.12
Taštičky se zelím

Taštičky se zelím

Dobré jídlo přece stojí za trochu námahy.
Renek Koudelka, Prostějov
Škola vaření /26.01.10
Jarní vaječný závin

Jarní vaječný závin

Mladé kopřivy dodají svěží chuť.

Dana Truhlářová, Česká Lípa

Škola vaření /07.03.17
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama