Reklama
Citácie
Fotogalerie:

Citácie

Barbora Šičová

Ivančice
Moučník plný oříšků a kandovaného ovoce.
Barbora Šičová, Ivančice

Ingredience

  • Těsto
  • 200 g mouka hladká
  • 180 g máslo
  • 100 g ořechy
  • 100 g cukr krupice
  • 1 vejce
  • Žloutková poleva
  • 3 žloutek
  • 150 g cukr krupice
  • Náplň
  • 50 g ovoce kandované
  • 50 g ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto a uválíme z něj placku, kterou přesuneme na vymazaný plech.
  2. Hned ji polijeme žloutkovou polevou a drobně posypeme kandovaným ovocem a oříšky.
  3. Dáme do trouby. Pečeme při 170 °C asi 15 minut. Po upečení nakrájíme moučník na malé obdélníčky.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tlačenka mortadela

Tlačenka mortadela

Výborná pochoutka na studené mísy. Helena Macková, Vsetín
Škola vaření /06.01.17
Bílá zelná polévka

Bílá zelná polévka

Vaříme ji u nás v jižních Čechách.
Pavlínka Libová, Tábor
Škola vaření /25.03.10
Smajlíci

Smajlíci

Občerstvení na narozeninovou párty.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /13.08.17
Kuřecí prsa  v kabátku ze slaniny

Kuřecí prsa v kabátku ze slaniny

Oba rádi chodíme do horolezeckého kroužku a po sportovním výkonu je ...

Škola vaření /15.04.15
Kávový nepečený dortík

Kávový nepečený dortík

Úžasný moučník s vůní a chutí kávy.

Kamila Michalíková, Karviná

Škola vaření /13.02.17
Marocká směs na kuskusu

Marocká směs na kuskusu

Baví mě florbal, hraju na bicí a taky rád vařím. Zkus si se mnou připravit ...

Škola vaření /24.06.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu