Reklama
Cikánský guláš
Fotogalerie:

Cikánský guláš

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsme děti z dětského domova a každý týden si s tetou nebo strýcem vaříme jídlo na celý víkend. Užijeme si spoustu legrace a něco se i naučíme. Máme receptů na celou kuchařku!
Děti z DD, Pyšely

Ingredience

  • smetana
  • 3 cibule
  • 1/8 máslo
  • 30 g slanina anglická
  • chilli
  • paprika sladká mletá
  • 2 kg maso vepřové
  • jíška

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vepřové maso nakrájíme na menší kostičky. Cibuli a slaninu osmažíme na tuku tak, aby příjemně zavoněla.
  2. krok2
    Přidáme nakrájené maso, zaprášíme paprikou a chilli, na vyšší stupeň osmažíme. Pak oheň zmírníme a nyní již jen zvolna dusíme do měkka.
  3. krok3
    Zahustíme jíškou, zalijeme smetanou a vaříme ještě přibližně 10 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem, případně s čerstvým měkkým pečivem.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...
Škola vaření /22.10.17
Nátěrka z brokolice

Nátěrka z brokolice

Zelenina nám nevadí, brokolice je jednou z nejoblíbenějších.

Jiřina Malá, Chvaletice

...
Škola vaření /16.09.16
Guláš z kysaného zelí

Guláš z kysaného zelí

Chlapská pochoutka.

Miloslava Marková, Nové Město na Moravě

Škola vaření /07.10.16
Smaženky

Smaženky

Umím je sama, smažit mi je pomáhá máma.
Julinka Šišáková, Hradčovice
Škola vaření /22.03.10
Karbanátky v sýrové omáčce

Karbanátky v sýrové omáčce

Jsou lahodné a jemné.

Eva Haladová, Hodonín

Škola vaření /24.05.16
Houbový závin

Houbový závin

Eva Červenková, Praha

Škola vaření /09.08.18
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama