Reklama
Chřestový quiche
Fotogalerie:

Chřestový quiche

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelený chřest je lepší, protože díky barvě na koláči lépe vynikne.


Karolína Kunová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 2 lžíce mléka
  • Náplň:
  • 200 g nastrouhaného eidamu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • trocha soli a pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 10 chřestových stonků
  • 6 cherry rajčátek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku na vále smícháme s vejcem, solí a máslem. K usnadnění přípravy těsta použijeme mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout.

  2. Připravíme si vymazanou formu na pečení, těsto na pomoučené ploše rozválíme na 0,5 cm silný plát, který vyložíme do formy a dno propícháme vidličkou. Těsto i s formou dáme asi na
    40 minut do mrazáku.

  3. Poté z pečicího papíru vystřihneme kolo o pár centimetrů větší, než je koláč, a těsto jím přikryjeme. Na papír nasypeme suchý hrách a formu s koláčem dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut, dokud koláč nezačne po stranách zlátnout. Pak koláč vyndáme a odstraníme papír s hrachem.

  4. Nastrouhaný sýr smícháme s vejci, majonézou, solí, pepřem a utřeným česnekem.

  5. Tuto směs nalijeme na předpečený korpus. Na závěr koláč dozdobíme cherry rajčátky a chřestem (bude lepší, pokud ho předem spaříme). Pečeme zhruba 15–20 minut.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krokodýl

Krokodýl

Dělal jsem ho dědečkovi k narozeninám. Ondřej Červenka, Kladno
Škola vaření /18.02.17
Dobrota z hlívy

Dobrota z hlívy

Do karbanátků můžeš vmíchat také sekanou petrželku.

Lucie Pěničková, ...

Škola vaření /21.06.16
Špíz z bramborových knedlíků

Špíz z bramborových knedlíků

I takto se dají spotřebovat bramborové knedlíky, které zbyly od oběda.


...

Škola vaření /24.03.17
Karbanátky s nivou

Karbanátky s nivou

Máme velkou rodinu a občas se stává, že musím připravit večeři. Tyto karbanátky mají...

Škola vaření /07.11.13
Banánová mňamka

Banánová mňamka

Když máš chuť na něco sladkého, tohle tě nikdy nezklame.
Michal ...
Škola vaření /24.11.10
Žampionová polévka

Žampionová polévka

Vůni čerstvých hub zkrátka nedokážu odolat.
Milena Válková, Kladno
Škola vaření /30.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu