Reklama
Chřestový quiche
Fotogalerie:

Chřestový quiche

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelený chřest je lepší, protože díky barvě na koláči lépe vynikne.


Karolína Kunová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 2 lžíce mléka
  • Náplň:
  • 200 g nastrouhaného eidamu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • trocha soli a pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 10 chřestových stonků
  • 6 cherry rajčátek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku na vále smícháme s vejcem, solí a máslem. K usnadnění přípravy těsta použijeme mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout.

  2. Připravíme si vymazanou formu na pečení, těsto na pomoučené ploše rozválíme na 0,5 cm silný plát, který vyložíme do formy a dno propícháme vidličkou. Těsto i s formou dáme asi na
    40 minut do mrazáku.

  3. Poté z pečicího papíru vystřihneme kolo o pár centimetrů větší, než je koláč, a těsto jím přikryjeme. Na papír nasypeme suchý hrách a formu s koláčem dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut, dokud koláč nezačne po stranách zlátnout. Pak koláč vyndáme a odstraníme papír s hrachem.

  4. Nastrouhaný sýr smícháme s vejci, majonézou, solí, pepřem a utřeným česnekem.

  5. Tuto směs nalijeme na předpečený korpus. Na závěr koláč dozdobíme cherry rajčátky a chřestem (bude lepší, pokud ho předem spaříme). Pečeme zhruba 15–20 minut.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí mandlové nudle s tvarohem

Domácí mandlové nudle s tvarohem

Něco pro milovníky sladkých jídel. Mandle v těstovinách příjemně křupou a tvaroh na ...
Škola vaření /18.09.14
Domácí pivní rohlíky

Domácí pivní rohlíky

Vždycky je dělám z dvojité dávky, jedna naší hladové rodině nikdy nestačí.

Daniela...

Škola vaření /11.10.16
Pečené lilky s masem

Pečené lilky s masem

Opečená zelenina chutná výborně.
Tereza Smrčková, Praha
Škola vaření /09.01.10
Hovězí jako zvěřina

Hovězí jako zvěřina

Okouzlí tě svou vynikající chutí.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /09.10.16
Nadívaná telecí kýta

Nadívaná telecí kýta

Jemné telecí masíčko patří k mým nejoblíbenějším. Pokud tento pokrm připravuji na ...

Škola vaření /06.03.17
Prsíčka s houbami

Prsíčka s houbami

Nejlepší přílohou jsou šťouchané brambory.

Anna Glaserová, Český Dub

Škola vaření /01.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu