Reklama
Celestýnská polévka s játrovými knedlíčky
Fotogalerie:

Celestýnská polévka s játrovými knedlíčky

Libuše Hlaváčová
Libuše Hlaváčová
Brno

Jako od maminky.

Libuše Hlaváčová, Brno

Ingredience

  • 2 ks bujón
  • máslo
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks celer
  • 1 ks petržel
  • strouhanka
  • 2 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • 200 g kuřecí játra
  • petrželová nať
  • majoránka
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle osmažíme nakrájený česnek a proužky zeleniny (mrkev, celer, petržel). Po osmažení zalijeme horkou vodou, přidáme 2 kostky bujónu a trochu mletého pepře. Necháme vařit a uděláme zatím játrové knedlíčky.
  2.  Očistíme játra, utřeme je a dáme do misky. Pak k nim přidáme vejce, majoránku, pepř a petrželkovou nať. Zamícháme a zahustíme strouhankou tak, abychom mohli ze směsi tvořit knedlíčky. Knedlíčky vhazujeme do vroucí polévky, chvíli povaříme a můžeme přidat zavářku do polévky nebo jinou těstovinu.

    TIP : Pro změnu můžeme udělat klasickou celestýnskou amoletu, kterou dáváme nakrájenou těsně před konzumací do talíře s polévkou.  

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí. Zdena ...
Škola vaření /22.03.17
Krůtí stehno na houbách

Krůtí stehno na houbách

Stejně lze upravit králíka

Podle receptu Tamary Kostelíčkové z Brna

Škola vaření /08.08.18
Jehněčí korunka

Jehněčí korunka

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /05.03.18
Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Chtěla jsem trochu ozvláštnit přílohu, tak jsem použila cibulku a mrkev.

Vladimíra ...

Škola vaření /31.10.14
Bramboráčky s nivou a uzeným

Bramboráčky s nivou a uzeným

Mám je moc rád k večeři a umím je připravit sám.
Richard ...
Škola vaření /15.09.09
Hruškové lívanečky

Hruškové lívanečky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /28.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu