Jako od maminky.
Libuše Hlaváčová, Brno
Ingredience
- 2 ks bujón
- máslo
- 1 ks mrkev
- 1 ks celer
- 1 ks petržel
- strouhanka
- 2 stroužky česnek
- 1 vejce
- 200 g kuřecí játra
- petrželová nať
- majoránka
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na másle osmažíme nakrájený česnek a proužky zeleniny (mrkev, celer, petržel). Po osmažení zalijeme horkou vodou, přidáme 2 kostky bujónu a trochu mletého pepře. Necháme vařit a uděláme zatím játrové knedlíčky.
-
Očistíme játra, utřeme je a dáme do misky. Pak k nim přidáme vejce, majoránku, pepř a petrželkovou nať. Zamícháme a zahustíme strouhankou tak, abychom mohli ze směsi tvořit knedlíčky. Knedlíčky vhazujeme do vroucí polévky, chvíli povaříme a můžeme přidat zavářku do polévky nebo jinou těstovinu.
TIP : Pro změnu můžeme udělat klasickou celestýnskou amoletu, kterou dáváme nakrájenou těsně před konzumací do talíře s polévkou.