Reklama
Celestýnská polévka s játrovými knedlíčky
Fotogalerie:

Celestýnská polévka s játrovými knedlíčky

Libuše Hlaváčová
Libuše Hlaváčová
Brno

Jako od maminky.

Libuše Hlaváčová, Brno

Ingredience

  • 2 ks bujón
  • máslo
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks celer
  • 1 ks petržel
  • strouhanka
  • 2 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • 200 g kuřecí játra
  • petrželová nať
  • majoránka
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle osmažíme nakrájený česnek a proužky zeleniny (mrkev, celer, petržel). Po osmažení zalijeme horkou vodou, přidáme 2 kostky bujónu a trochu mletého pepře. Necháme vařit a uděláme zatím játrové knedlíčky.
  2.  Očistíme játra, utřeme je a dáme do misky. Pak k nim přidáme vejce, majoránku, pepř a petrželkovou nať. Zamícháme a zahustíme strouhankou tak, abychom mohli ze směsi tvořit knedlíčky. Knedlíčky vhazujeme do vroucí polévky, chvíli povaříme a můžeme přidat zavářku do polévky nebo jinou těstovinu.

    TIP : Pro změnu můžeme udělat klasickou celestýnskou amoletu, kterou dáváme nakrájenou těsně před konzumací do talíře s polévkou.  

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka se šproty

Pomazánka se šproty

Výborný na chlebíčky. Lída Guk, Pelhřimov
Škola vaření /03.02.17
Krabí salátek

Krabí salátek

Je to pochoutka, kterou mám moc rád...
Honzík Doležal, Třebíč
Škola vaření /18.02.12
Bářiny muffiny

Bářiny muffiny

Hrozně ráda pozoruju maminku při pečení. Sama mám moc ráda sladké, a proto jsem ji ...
Škola vaření /03.10.08
Krůtí roláda na víně

Krůtí roláda na víně

Byť je jen na podlévání, stejně použij kvalitnější víno. 

Věra ...

Škola vaření /10.03.17
Hančiny závitky

Hančiny závitky

Jako přílohu lze použít těstoviny, rýži nebo knedlík.

Hana Šátralová, ...

Škola vaření /17.07.16
Nedělní štóla

Nedělní štóla

Je mi 13 let a štólu jsem pekla už několikrát.
Šárka Daňhelová, ...
Škola vaření /20.10.09
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama