Reklama
Celer v pivním těsíčku
Fotogalerie:

Celer v pivním těsíčku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ten, kdo si myslí, že se ze zeleniny nedá připravit chutný oběd, moc se mýlí.

Olga Černohorská, Most

Ingredience

  • 1 velký celer
  • podle potřeby sůl
  • 2 lžíce octa
  • 70 ml piva
  • 2 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • špetka muškátového květu
  • na smažení olej
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 svazek pažitky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme ocet a vložíme plátky celeru. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. 

  2. krok2

    Změklá půlkolečka celeru vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. 

  3. krok3

    Vejce rozšleháme s pivem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a po lžících přidáváme mouku. Pořádně rozšleháme, těstíčko by mělo mít konzistenci hustší smetany. 

  4. Kousky celeru namáčíme v těstíčku a hned smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

  5. Podáváme se šťouchanými bramborami a omáčkou, kterou jsme připravili ze zakysané smetany, soli a omyté nasekané pažitky.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí BBQ křidélka

Kuřecí BBQ křidélka

Drůbeží masíčko Podle receptu Kristýny Figetové z Valašského Meziříčí
Škola vaření /28.06.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Masové šišky s rajčaty

Masové šišky s rajčaty

Ideální přílohou je křupavá bageta.

Šárka Svačinová, Humpolec

Škola vaření /30.08.17
Pastinákové donuty

Pastinákové donuty

Formu si zvol podle sebe, dají se udělat i muffiny.

Božena Kolářová, ...

Škola vaření /18.09.17
Jelení svíčková s omáčkou z lišek

Jelení svíčková s omáčkou z lišek

Jako přílohu dáme noky.

Radka Nová, Vsetín

Škola vaření /16.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu