Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bylinkové kuře s novými bramborami
Bylinkové kuře s novými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bylinkové kuře s novými bramborami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3980 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 505 g
Tuky 177 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené kuře s křupavou kůrčičkou je právem stálicí na českém nedělním stole. Příprava masa, přílohy a omáčky najednou nás baví a ušetří místo na sporáku, kde se může nerušeně vařit polévka...

Suroviny

kuře 1 ks
větší
sůl
pepř
čerstvě mletý
drcený, podle chuti
změklé
majoránka (čerstvá) 1 svazek
otrhané lístky
malé, rozpůlené
olivový olej 2 PL
česnek 7 stroužků
naplocho zmáčknutých nožem
tymián snítky
pár

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Omyté a osušené kuře zvenku i zevnitř osolte, opepřete a okmínujte. Z másla, poloviny majoránky, nasekané nadrobno, a kůry, ostrouhané z jednoho citronu, utřete bylinkové máslo a opatrně ho rozprostřete pod kůži k prsíčkům. Polovinou zbylé majoránky, bobkovými listy a rozpůleným zbytkem citronu napěchujte vnitřek kuřete a svažte.

2

Brambory dejte do pekáčku, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, česnekem, snítkami tymiánu a druhým citronem, nakrájeným na plátky, ty trochu pomačkejte, aby pustily šťávu. Ochucené brambory rozprostřete po dně pekáčku a navrch položte kuře prsíčky nahoru. Vložte do trouby a pečte 30 minut, po 30 minutách brambory promíchejte, zalijte smetanou a pečte dalších 30 minut. Po hodině pečení vmíchejte do omáčky zbylou majoránku, zvyšte teplotu v troubě na 220°C a dopečte kůrku kuřete dozlatova a dokřupava.

NĚCO NAVÍC
Stejným způsobem můžete připravit i jarní kuřátka, která mají velmi jemné a chutné maso. V tomto případě počítejte s jedním kusem na osobu a dobu pečení zkraťte na 30–45 minut podle jejich velikosti. Brambory pak ale dejte péct dřív.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč