Reklama
Bylinková velikonoční nádivka
Fotogalerie:

Bylinková velikonoční nádivka

Blanka Dražanová

Praha
Na Velikonoce si celá moje rodina ráda pochutná na tradičních dobrotách. Mezi ně rozhodně počítáme velikonoční nádivku. Jíme ji samotnou se zeleninou.
Blanka Dražanová, Praha

Ingredience

  • 200 g vepřová plec
  • 200 g slanina anglická
  • 2 vejce
  • 2 rohlíky
  • 4 lžíce mléko
  • hrst petržel
  • hrst pažitka
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový květ

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme nasáknout.
  2. krok2 Vepřové maso a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, v míse smícháme s rohlíky a přidáme vejce. Pomalu propracováváme. Poté přidáme petrželku, pažitku, cibuli, koření, pepř, sůl a vše promícháme.
  3. krok3 Bylinkovou nádivku dáme do trouby a pečeme ji asi 30 minut, dokud nezezlátne.

    TIP: Kromě zelených bylinek můžeš do nádivky nasekat i čerstvé mladé kopřivy.
    Správnou jemnost a nadýchanost získá tak, že do hmoty vmícháš tuhý sníh z bílků.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Zdravá polévka, kterou mají všichni rádi. Vítek Novák, Praha
Škola vaření /20.12.10
Sýrové pečivo se slunečnicí

Sýrové pečivo se slunečnicí

Iva Trhoňová, Mouchnice

Škola vaření /26.01.19
Máslové croissanty

Máslové croissanty

Pracné, ale velmi chutné.

Iveta Müllerová, Březina

Škola vaření /12.10.12
Hruškové minizávitky

Hruškové minizávitky

Takovou pochoutku už zvládnu skoro sama. Mamka pomáhá jen s tím ...
Škola vaření /22.11.12
Moje první vánočka

Moje první vánočka

Všichni ji chválili, moc se povedla.

Miroslava Říhová, Ločenice

Škola vaření /25.11.13
Pivovarský guláš s křenem

Pivovarský guláš s křenem

Eva Přecechtělová, Chropyně

Škola vaření /04.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu