Ingredience
- 200 g vepřová plec
- 200 g slanina anglická
- 2 vejce
- 2 rohlíky
- 4 lžíce mléko
- hrst petržel
- hrst pažitka
- 1 cibule
- špetka sůl
- špetka pepř
- špetka muškátový květ
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme nasáknout.
-
Vepřové maso a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, v míse smícháme s rohlíky a přidáme vejce. Pomalu propracováváme. Poté přidáme petrželku, pažitku, cibuli, koření, pepř, sůl a vše promícháme.
-
Bylinkovou nádivku dáme do trouby a pečeme ji asi 30 minut, dokud nezezlátne.
TIP: Kromě zelených bylinek můžeš do nádivky nasekat i čerstvé mladé kopřivy.Správnou jemnost a nadýchanost získá tak, že do hmoty vmícháš tuhý sníh z bílků.