Reklama
Reklama
Bylinková velikonoční nádivka
Fotogalerie:

Bylinková velikonoční nádivka

Blanka Dražanová

Praha
Na Velikonoce si celá moje rodina ráda pochutná na tradičních dobrotách. Mezi ně rozhodně počítáme velikonoční nádivku. Jíme ji samotnou se zeleninou.
Blanka Dražanová, Praha

Ingredience

  • 200 g vepřová plec
  • 200 g slanina anglická
  • 2 vejce
  • 2 rohlíky
  • 4 lžíce mléko
  • hrst petržel
  • hrst pažitka
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový květ

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme nasáknout.
  2. krok2 Vepřové maso a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, v míse smícháme s rohlíky a přidáme vejce. Pomalu propracováváme. Poté přidáme petrželku, pažitku, cibuli, koření, pepř, sůl a vše promícháme.
  3. krok3 Bylinkovou nádivku dáme do trouby a pečeme ji asi 30 minut, dokud nezezlátne.

    TIP: Kromě zelených bylinek můžeš do nádivky nasekat i čerstvé mladé kopřivy.
    Správnou jemnost a nadýchanost získá tak, že do hmoty vmícháš tuhý sníh z bílků.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm. Kryštof Slánský, Brno
Škola vaření /09.12.16
Bramborovo-cibulový  koláč

Bramborovo-cibulový koláč

Dej si trochu práce a připrav své rodině či přátelům výborný voňavý koláč. ...
Škola vaření /17.06.13
Karotkový chlebíček

Karotkový chlebíček

Připraveno podle receptu

Marka Stoklasy z Brna

Škola vaření /30.03.18
Pečené koleno

Pečené koleno

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /14.02.18
Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /23.09.18
Cuketový perník

Cuketový perník

Je krásně vláčný a díky cuketě dlouho vydrží.

Eva Navrátilová, Vlašim

Škola vaření /28.08.16
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama