Reklama
Buchta à la Klárka
Fotogalerie:

Buchta à la Klárka

Iveta Bužková

Frýdek-Místek
Tuhle buchtu vymyslela Klárka, které je 8 let.
Iveta Bužková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 400g mouka polohrubá
  • 150g cukr moučkový
  • 2 vejce
  • 200ml mléko
  • 200ml olej
  • 1 prášek do pečiva

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience důkladně promícháme. Vzniklé hladké těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou nebo strouhankou.
  2. Část těsta můžeme smíchat s kakaem a buchta bude dvoubarevná. Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 160 °C. Hotovou a vychladlou buchtu můžeme polít čokoládou a posypat kokosem nebo ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kokosová buchta

Kokosová buchta

Tento moučník zvládne i cukrářský učedník. Kristýna Kortusová, Prachatice
Škola vaření /09.03.09
Chřestový quiche

Chřestový quiche

Zelený chřest je lepší, protože díky barvě na koláči lépe vynikne.


Karolína ...

Škola vaření /09.04.17
Kuřecí kousky pod nivou

Kuřecí kousky pod nivou

Jídlo není vůbec náročné. Zvládne ho opravdu každý a celá rodina si velmi pochutná.

...
Škola vaření /08.03.12
Dračí sendvič

Dračí sendvič

Vyrobil jsem ho mamce k narozeninám.
Míša Richter (9 let), Rudná
Škola vaření /19.10.10
Italské filé

Italské filé

Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Alena Koukalová, Sezimovo Ústí

Škola vaření /17.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu