Reklama
Brynzové halušky
Fotogalerie:

Brynzové halušky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Pavla Veselého z Třince

Ingredience

  • 800  g brambor
  • 200  g hladké mouky
  • 150  g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • sůl, pepř
  • 50  ml smetany
  • 250  g brynzy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemné straně struhadla.

  2. Do mísy rozložíme čistou utěrku, vložíme nastrouhané brambory a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Tu necháme odstát a schováme si ji na později.

  3. K bramborám přidáme mouku, sůl a pepř a promícháme. Bramborovou tekutinu postupně přidáváme k bramborám tak, aby vzniklo těsto, které nebude ani řídké, ani moc tuhé.

  4. Těsto protlačujeme sítem na halušky, nebo pokud ho nemáme, dáme ho na prkénko těsně nadvroucí vodu a nožem odkrajujeme malé kousky.

  5. Halušky vaříme asi 5 minut, pak je slijeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Když pustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a vše opečeme dozlatova.

  6. Smetanu rozmícháme s brynzou a halušky směsí polijeme. Nahoru rozložíme slaninu s cibulí. 

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

S rajčatovou omáčkou

S rajčatovou omáčkou

Z domácího těsta jsou prostě nejlepší.  Monika Tintěrová, Praha
Škola vaření /15.07.16
Maso se zeleninou

Maso se zeleninou

Můžeš si upéct brambory i bez masa.

Majka Smolíková, Praha

Škola vaření /16.04.15
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
Papulky

Papulky

Houstičky plníme pomazánkou, např. šunkovou, mrkvovou či česnekovou.

Filip ...

Škola vaření /13.08.17
Tagliatelle se špenátem

Tagliatelle se špenátem

Jídla z těstovin mám nejraději a zjistil jsem, že se dají i velice snadno ...

Škola vaření /06.02.14
Jablečné lívanečky

Jablečné lívanečky

Podle receptu

Ivety Novákové ze Zlína

Škola vaření /25.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu