Reklama
Brynzové halušky
Fotogalerie:

Brynzové halušky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Pavla Veselého z Třince

Ingredience

  • 800  g brambor
  • 200  g hladké mouky
  • 150  g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • sůl, pepř
  • 50  ml smetany
  • 250  g brynzy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemné straně struhadla.

  2. Do mísy rozložíme čistou utěrku, vložíme nastrouhané brambory a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Tu necháme odstát a schováme si ji na později.

  3. K bramborám přidáme mouku, sůl a pepř a promícháme. Bramborovou tekutinu postupně přidáváme k bramborám tak, aby vzniklo těsto, které nebude ani řídké, ani moc tuhé.

  4. Těsto protlačujeme sítem na halušky, nebo pokud ho nemáme, dáme ho na prkénko těsně nadvroucí vodu a nožem odkrajujeme malé kousky.

  5. Halušky vaříme asi 5 minut, pak je slijeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Když pustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a vše opečeme dozlatova.

  6. Smetanu rozmícháme s brynzou a halušky směsí polijeme. Nahoru rozložíme slaninu s cibulí. 

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červená pomazánka

Červená pomazánka

S jablkem budou chuťovky šťavnatější. Lenka Vašutová, Litoměřice
Škola vaření /18.11.10
Kokosová buchta

Kokosová buchta

Tento moučník zvládne i cukrářský učedník.
Kristýna Kortusová, Prachatice
Škola vaření /09.03.09
Krůtí karbanátek se sýrem

Krůtí karbanátek se sýrem

Struhanku dělám z čerstvého rohlíku.

Hana Poštolková, Nymburk

Škola vaření /04.09.17
Plněné knedlíky vařené v páře

Plněné knedlíky vařené v páře

Tenhle způsob přípravy se mi osvědčil, jinak už je ani nedělám. A se zelím prostě ...

Škola vaření /28.09.16
Bramboračka

Bramboračka

Anička a Maruška Pecharovy už se dokáží v kuchyni pořádně otáčet. Malá Barunka ...
Škola vaření /01.09.08
Jahodové řezy

Jahodové řezy

Je výborný hlavně z čerstvých jahod.
Patricie Wagnerová, Prachatice
Škola vaření /05.08.11
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama