Reklama
Brumík
Fotogalerie:

Brumík

Světlana Dinslerová

Nový Knín
Výborní medvídci třeba na odpolední svačinku.
Světlana Dinslerová, Nový Knín

Ingredience

  • 1 hrnek cukr pískový
  • 3 vejce
  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 hrnku olej
  • 1/2 hrnku mléko
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička kakao
  • 12 kostiček čokoláda mléčná
  • na plech máslo
  • na plech strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s oběma cukry‚ přidáme olej‚ mléko a nakonec mouku s kypřicím práškem. Do části těsta dáme kakao.
  2. Formu na brumíky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dle fantazie lžičkou naplníme oběma barevnými těsty otvory na brumíky. Zbytek těsta nalijeme do srnčího hřbetu.
  3. Doprostřed každého brumíka dáme kousek čokolády (v létě ovoce).
  4. Pečeme při 180–200 °C dozlatova – asi 15 minut.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrovo-rybí špízek

Sýrovo-rybí špízek

Smažený pokrm není příliš zdravý, ale pokud jsou jeho součástí ryby a zelenina, ...
Škola vaření /23.02.12
Chléb ve vajíčku jinak

Chléb ve vajíčku jinak

Milada Vavrošová, Ostrava

Škola vaření /29.07.18
Krachle

Krachle

Malé pohoštění za lidovou cenu
Míša Richter, Hořelice
Škola vaření /05.01.09
Vlašimský řízek

Vlašimský řízek

Z vepřového boku, sýra a slaniny lze připravit skvělý mletý řízek.

Pavel ...

Škola vaření /09.11.17
Rychlé rizoto s mletým masem

Rychlé rizoto s mletým masem

Recept na rizoto mám od maminky.

Jana Kučerová, Praha

Škola vaření /03.10.12
Mandarinkové řezy s jogurtem

Mandarinkové řezy s jogurtem

Jogurtová náplň je lehká a osvěžující.

Anna Klápšťová,  Železný Brod

Škola vaření /09.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu