Reklama
Brumík
Fotogalerie:

Brumík

Světlana Dinslerová

Nový Knín
Výborní medvídci třeba na odpolední svačinku.
Světlana Dinslerová, Nový Knín

Ingredience

  • 1 hrnek cukr pískový
  • 3 vejce
  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 hrnku olej
  • 1/2 hrnku mléko
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička kakao
  • 12 kostiček čokoláda mléčná
  • na plech máslo
  • na plech strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s oběma cukry‚ přidáme olej‚ mléko a nakonec mouku s kypřicím práškem. Do části těsta dáme kakao.
  2. Formu na brumíky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dle fantazie lžičkou naplníme oběma barevnými těsty otvory na brumíky. Zbytek těsta nalijeme do srnčího hřbetu.
  3. Doprostřed každého brumíka dáme kousek čokolády (v létě ovoce).
  4. Pečeme při 180–200 °C dozlatova – asi 15 minut.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nádivka s medvědím česnekem

Nádivka s medvědím česnekem

Ani nepotřebuji přílohu,  mám ji rád i studenou. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Škola vaření /07.03.17
Mazanec

Mazanec

Pravidelně pomáhám mamince s pečením.
Míša Havlíčková, Ostroměř
Škola vaření /10.11.11
Jidáše

Jidáše

Říká se, že před nemocemi člověka ochrání velikonoční jidáš. Má tvarem ...

Škola vaření /29.03.13
Zapečené párty toasty

Zapečené párty toasty

Chodím do první třídy a někdy mi maminka dovolí pozvat si domů kamarády. Po hraní ...
Škola vaření /16.12.10
Papriky plněné cuketou

Papriky plněné cuketou

Pro případ, že se urodí cuket až příliš.
Blanka Hrabětová,
Roudnice nad Labem ...
Škola vaření /09.11.09
Kuřecí rolka na pomerančích

Kuřecí rolka na pomerančích

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /24.02.18
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama