Ingredience
- 2 mrkev
- 1 petržel
- 1/2 celer
- 2 cibule velká
- 1 palice česnek
- 250 g kroupy
- špetka sůl
- 1 kostka bujón
- 10 kuliček pepř celý
- 10 kuliček nové koření
- 3 bobkový list
- trocha sádlo
- 3 lžíce petržel nať
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hrubší kousky. Přidáme k hotové cibuli a rovněž osmažíme.
-
Přidáme koření a prohřejeme. Zalijeme vodou‚ přidáme předem namočenou směs luštěnin a krup a kostku bujonu. Vaříme asi 45 minut‚ dokud není vše měkké. Přidáme petrželku.