Reklama
Brokolicový krém
Fotogalerie:

Brokolicový krém

Markéta Bugnová, 12 let

Velká Bystřice
Uvařit rodině něco dobrého pro mě není vůbec žádný problém. Polévky máme rádi všichni a brokolicová je jedna z našich nejoblíbenějších.
Markéta Bugnová, 12 let, Velká Bystřice

Ingredience

  • 1 ks brokolice
  • 1 l bujón
  • 1 stroužek česnek
  • 100 ml smetana
  • dle potřeby máslo
  • dle potřeby strouhaný muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brokolici rozdělíme na růžičky a košťál, připravíme česnek, který naškrábeme (rozdrtíme), připravíme si také bujon nebo vývar.
  2. krok2 V hrnci rozpustíme máslo, přidáme česnek a lehce osmahneme, zalijeme bujonem, přidáme nakrájený tvrdší košťál a vaříme. Po několika minutách přidáme i zbývající růžičky brokolice. Vše vaříme do změknutí asi 25 minut (růžičky brokolice přidáme asi v půlce vaření).
  3. krok3 Rozmixujeme a přilijeme smetanu. Ochutíme špetkou muškátového oříšku, případně dosolíme. Na talíři ještě můžeme dozdobit smetanou.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláčky s kytičkami

Koláčky s kytičkami

Bez tohoto cukroví by nebyly pořádné Vánoce! Bohumil a Šimon Možíšovi, Velká ...
Škola vaření /12.12.12
Rizoto s masem a zelím

Rizoto s masem a zelím

Pomáhám si formičkou, aby pěkně vypadalo.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Škola vaření /01.02.17
Cuketa se sýrem a slaninou

Cuketa se sýrem a slaninou

Snažíme se jíst zdravě, a tak vaříme k večeři jen lehká jídla. Cuketa je ideální ...
Škola vaření /17.09.09
Lívance tety Mirky

Lívance tety Mirky

Dřív mi tyto výborné 10lívance pekla moje teta Mirka, dnes si je už připravuji sám.
...
Škola vaření /13.08.08
Tlačenka mortadela

Tlačenka mortadela

Výborná pochoutka na studené mísy.

Helena Macková, Vsetín

Škola vaření /06.01.17
Bezlepkové karbanátky

Bezlepkové karbanátky

Škrobem bez problémů nahradíš strouhanku.

Marie Bártová, Hradec Králové

Škola vaření /02.09.16
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama