Reklama
Brokolicový krém
Fotogalerie:

Brokolicový krém

Markéta Bugnová, 12 let

Velká Bystřice
Uvařit rodině něco dobrého pro mě není vůbec žádný problém. Polévky máme rádi všichni a brokolicová je jedna z našich nejoblíbenějších.
Markéta Bugnová, 12 let, Velká Bystřice

Ingredience

  • 1 ks brokolice
  • 1 l bujón
  • 1 stroužek česnek
  • 100 ml smetana
  • dle potřeby máslo
  • dle potřeby strouhaný muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brokolici rozdělíme na růžičky a košťál, připravíme česnek, který naškrábeme (rozdrtíme), připravíme si také bujon nebo vývar.
  2. krok2 V hrnci rozpustíme máslo, přidáme česnek a lehce osmahneme, zalijeme bujonem, přidáme nakrájený tvrdší košťál a vaříme. Po několika minutách přidáme i zbývající růžičky brokolice. Vše vaříme do změknutí asi 25 minut (růžičky brokolice přidáme asi v půlce vaření).
  3. krok3 Rozmixujeme a přilijeme smetanu. Ochutíme špetkou muškátového oříšku, případně dosolíme. Na talíři ještě můžeme dozdobit smetanou.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé. Petra Zídková, Pelhřimov
Škola vaření /24.07.17
Pečené lilky s masem

Pečené lilky s masem

Opečená zelenina chutná výborně.
Tereza Smrčková, Praha
Škola vaření /09.01.10
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Čerti

Čerti

Tohle ‚‚vaření‘‘ je super zábava. Hotoví čerti krásně voní, můžeš si s nimi ...
Škola vaření /25.08.11
Masové šišky s rajčaty

Masové šišky s rajčaty

Ideální přílohou je křupavá bageta.

Šárka Svačinová, Humpolec

Škola vaření /30.08.17
Perníčky

Perníčky

O Vánocích u nás doma vždy voní perníčky. Jsou ihned měkké bez čekání. ...

Škola vaření /24.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu