Ingredience
- 1 ks brokolice
- 1 l bujón
- 1 stroužek česnek
- 100 ml smetana
- dle potřeby máslo
- dle potřeby strouhaný muškátový oříšek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brokolici rozdělíme na růžičky a košťál, připravíme česnek, který naškrábeme (rozdrtíme), připravíme si také bujon nebo vývar.
-
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme česnek a lehce osmahneme, zalijeme bujonem, přidáme nakrájený tvrdší košťál a vaříme. Po několika minutách přidáme i zbývající růžičky brokolice. Vše vaříme do změknutí asi 25 minut (růžičky brokolice přidáme asi v půlce vaření).
-
Rozmixujeme a přilijeme smetanu. Ochutíme špetkou muškátového oříšku, případně dosolíme. Na talíři ještě můžeme dozdobit smetanou.