Reklama
Reklama
Brambory plněné mletým masem a sýrem
Fotogalerie:

Brambory plněné mletým masem a sýrem

Redakce
Redakce
Jednoduchý a výborný recept na brambory plněné mletým masem a sýrem mne naučila moje maminka a patří k pochoutce, kterou miluje celá naše rodina.
Lucie Březovjáková, Skuhrov nad Bělou

Ingredience

  • 4 ks brambory uvařené ve slupce
  • 500 g mleté hovězí maso
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cibule
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • podle chuti sůl a pepř
  • 200 g sýr eidam
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Větší brambory uvařené i se slupkou podélně rozkrojíme napůl a vydlabeme vnitřky.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na pánvi na troše oleje a přidáme mleté maso. Poté přimícháme na menší kousky pokrájenou papriku, vydlabané vnitřky brambor a směs dochutíme solí a pepřem. Podlijeme trochou vody a za občasného míchání dusíme, dokud není maso hotové.
  3. Masovou směs dochutíme zakysanou smetanou a plníme jí vydlabané brambory, připravené na plechu vyloženém pečicím papírem. Hustě posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme zapéct do trouby předehřáté na 180 - 200 °C.
  4. LUCČIN TIP: Kopečkem zakysané smetany můžeš také zapečené brambory s mletým masem a sýrem ozdobit a dochutit před podáváním.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ražniči na plechu

Ražniči na plechu

Ostřejší klobása dodá jídlu šmrnc. Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Škola vaření /14.08.16
Podzimní závin

Podzimní závin

Podávej se sklenkou piva.

Podle receptu Jany Coufalové z Třeboně

Škola vaření /29.10.18
Slané rohlíčky s pomazánkou z červené řepy

Slané rohlíčky s pomazánkou z červené řepy

Připraveno podle receptu

Veroniky Kloučkové z Brna

Škola vaření /09.02.18
Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...

Škola vaření /23.04.17
Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Hotové maso by se mělo na jazyku rozpadat.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /15.08.16
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Nepotřebuješ vůbec váhu. To se to peče!
Adéla Kortusová, 
Prachatice
Škola vaření /16.01.11
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama