Reklama
Brambory plněné mletým masem a sýrem
Fotogalerie:

Brambory plněné mletým masem a sýrem

Redakce
Redakce
Jednoduchý a výborný recept na brambory plněné mletým masem a sýrem mne naučila moje maminka a patří k pochoutce, kterou miluje celá naše rodina.
Lucie Březovjáková, Skuhrov nad Bělou

Ingredience

  • 4 ks brambory uvařené ve slupce
  • 500 g mleté hovězí maso
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cibule
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • podle chuti sůl a pepř
  • 200 g sýr eidam
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Větší brambory uvařené i se slupkou podélně rozkrojíme napůl a vydlabeme vnitřky.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na pánvi na troše oleje a přidáme mleté maso. Poté přimícháme na menší kousky pokrájenou papriku, vydlabané vnitřky brambor a směs dochutíme solí a pepřem. Podlijeme trochou vody a za občasného míchání dusíme, dokud není maso hotové.
  3. Masovou směs dochutíme zakysanou smetanou a plníme jí vydlabané brambory, připravené na plechu vyloženém pečicím papírem. Hustě posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme zapéct do trouby předehřáté na 180 - 200 °C.
  4. LUCČIN TIP: Kopečkem zakysané smetany můžeš také zapečené brambory s mletým masem a sýrem ozdobit a dochutit před podáváním.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí jako zvěřina

Hovězí jako zvěřina

Okouzlí tě svou vynikající chutí. Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /09.10.16
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Výborná je i zastudena s krajícem chleba.

Karolína Stejskalová, Kladno

Škola vaření /12.08.16
Pečená kotleta s cibulí a sýrem

Pečená kotleta s cibulí a sýrem

Jednoduché jídlo, které zvládne na výbornou i mladá slečna, která pravidelně nevaří....
Škola vaření /05.03.12
Bramboráčky s masovou směsí

Bramboráčky s masovou směsí

Neznám nikoho, komu by nechutnaly.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /05.07.16
Vlašimský řízek

Vlašimský řízek

Z vepřového boku, sýra a slaniny lze připravit skvělý mletý řízek.

Pavel ...

Škola vaření /09.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu