Salát je vynikající k řízkům, pečené krůtě či ke kuřeti.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 1,5 kg ve slupce vařené červené brambory
- 5 ks vařená vejce
- 300 g šunkový salám
- 140 g sterilovaný hrášek
- 1 sklenička sterilovaná zeleninová směs (celer, cibule, mrkev, červená paprika)
- 4 ks sterilovaná okurka
- 3 lžíce plnotučná hořčice
- dle chuti sůl
- dle chuti mletý černý pepř
- dle chuti majonéza
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme ve slupce jeden den dopředu.
-
Druhý den studené vařené brambory oloupeme a promačkáme do velké mísy kolečkem na brambory. Stejným způsobem promačkáme i oloupaná vařená studená vejce. Do mísy dále přidáme na malinké kostičky nakrájený šunkový salám, propláchnutý a okapaný sterilovaný hrášek, nadrobno nakrájenou sterilovanou zeleninovou směs, na malé nudličky nakrájené sterilované okurky, plnotučnou hořčici, sůl, mletý černý pepř, majonézu a vše pečlivě promícháme.
-
Salát necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu.