Reklama
Bramborový salát
Fotogalerie:

Bramborový salát

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Salát je vynikající k řízkům, pečené krůtě či ke kuřeti.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 1,5 kg ve slupce vařené červené brambory
  • 5 ks vařená vejce
  • 300 g šunkový salám
  • 140 g sterilovaný hrášek
  • 1 sklenička sterilovaná zeleninová směs (celer, cibule, mrkev, červená paprika)
  • 4 ks sterilovaná okurka
  • 3 lžíce plnotučná hořčice
  • dle chuti sůl
  • dle chuti mletý černý pepř
  • dle chuti majonéza

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce jeden den dopředu.

  2. Druhý den studené vařené brambory oloupeme a promačkáme do velké mísy kolečkem na brambory. Stejným způsobem promačkáme i oloupaná vařená studená vejce. Do mísy dále přidáme na malinké kostičky nakrájený šunkový salám, propláchnutý a okapaný sterilovaný hrášek, nadrobno nakrájenou sterilovanou zeleninovou směs, na malé nudličky nakrájené sterilované okurky, plnotučnou hořčici, sůl, mletý černý pepř, majonézu a vše pečlivě promícháme.

  3. Salát necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory plněné mletým masem a sýrem

Brambory plněné mletým masem a sýrem

Jednoduchý a výborný recept na brambory plněné mletým masem a sýrem mne naučila moje ...
Škola vaření /04.03.12
Beránek z mletého masa

Beránek z mletého masa

Jako příloha se hodí pečivo nebo brambory.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /08.03.17
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Vypadá to sice složitě, ale není.
Markéta Dvořáková, Pavlov
Škola vaření /19.12.11
Hovězí roláda s hlívou ústřičnou

Hovězí roláda s hlívou ústřičnou

Místo vývaru můžeme na podlití pečeně použít pivo.

Jana Kolochová, Plzeň

Škola vaření /27.10.16
Smaženky

Smaženky

Umím je sama, smažit mi je pomáhá máma.
Julinka Šišáková, Hradčovice
Škola vaření /22.03.10
Stehýnka na rajčatech

Stehýnka na rajčatech

Pro ještě lepší vůni posypej stehýnka tymiánem.

Radka Jirsová, Česká Lípa

Škola vaření /22.07.17
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama