Reklama
Bramborovo-cibulový  koláč
Fotogalerie:

Bramborovo-cibulový koláč

Jitka Augustová

Olomouc
Dej si trochu práce a připrav své rodině či přátelům výborný voňavý koláč. Určitě dostaneš pochvalu.
Jitka Augustová, Olomouc

Ingredience

  • 4 ks brambory
  • 1 ks vejce
  • 2 ks stroužek česneku
  • 2 lžíce mouka hladká
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby koření provensálské
  • 200 g smetana zakysaná
  • 50 g sýr tvrdý
  • 2 ks cibule
  • dle potřeby olej na vymazání formy
  • dle potřeby mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá.
  2. krok2 Na brambory vyklepneme vejce a nasypeme hladkou mouku, vše promícháme.
  3. krok3 Dále přidáme utřený česnek, sůl, pepř a koření, směs opět promícháme.
  4. Hotovou směs přendáme do předem vymazané formy a v troubě ji necháme předpéct. Pečeme při  220 °C, dokud povrch lehce nezezlátne.
  5. Sýr nastrouháme a promícháme se zakysanou smetanou. Tuto směs potom naneseme na předpečený bramborový korpus. Nahoru rozložíme na plátky pokrájenou cibuli.
  6. Koláč vrátíme do trouby a pečeme tak dlouho, dokud cibulka nezezlátne.

    TIP: Podáváme ještě zatepla, dozdobený trochou smetany, s čerstvou zeleninovou oblohou a nastrouhaným sýrem. Dobrý je i samotný a zastudena.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné bochánky

Plněné bochánky

Nejlepší jsou hned po vytažení z trouby. Linda Hradecká, Rakovník
Škola vaření /16.11.16
Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Sladké jahůdky mi chutnají nejvíc, ale tyhle výborné knedlíky se dají dělat i z ...
Škola vaření /01.09.13
Kuřecí prsa na šalvěji

Kuřecí prsa na šalvěji

Jako příloha se nejlépe hodí hranolky.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /22.05.16
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Do nádivky nezapomeň vmíchat nasekané čerstvé bylinky.

Zdena Pazderová, ...

Škola vaření /13.08.16
Lehký jablečný koláč

Lehký jablečný koláč

Je jednodušší než klasický štrúdl.

Jana Musílková, Havlíčkův Brod

Škola vaření /01.11.16
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Dá se jíst i k večeři nebo na snídani.


Klárka Pejchalová, 11 let, Praha

Škola vaření /28.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu