Reklama
Bramborové šišky s mákem
Fotogalerie:

Bramborové šišky s mákem

Martina Šaplachtová

Olomouc
Doma je mají rády hlavně děti.
Martina Šaplachtová, Olomouc

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • 100 g krupice
  • 240 g mouka hrubá
  • 120 g strouhanka
  • dle potřeby cukr krupice
  • dle chuti mák
  • dle chuti máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme, přidáme sůl, vejce, krupici a hrubou mouku (asi 50 g odložíme na vyválení ) a propracujeme. Z těsta vyválíme silnější šišky a rozkrájíme je na díly, ze kterých vyválíme tenčí šišky.
  2. Šišky vkládáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme 15–20 minut. Uvařené a okapané šišky posypeme nasucho osmahnutou strouhankou, mákem, cukrem a polijeme máslem.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Dana Kunertová, Domažlice
Škola vaření /14.01.19
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Mandarinkové řezy s jogurtem

Mandarinkové řezy s jogurtem

Jogurtová náplň je lehká a osvěžující.

Anna Klápšťová,  Železný Brod

Škola vaření /09.06.16
Dětský bramborák

Dětský bramborák

Je to jídlo‚ které si udělá i malé dítě. Ze začátku raději pod dohledem ...
Škola vaření /09.03.09
Chřestový quiche

Chřestový quiche

Zelený chřest je lepší, protože díky barvě na koláči lépe vynikne.


Karolína ...

Škola vaření /09.04.17
Jogurtové řízečky

Jogurtové řízečky

Kdo je ochutnal, už nechce jiné.

Alena Polívková, Skalná

Škola vaření /15.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu