Ingredience
- 1 kg brambory
- špetka sůl
- 1 vejce
- 100 g krupice
- 240 g mouka hrubá
- 120 g strouhanka
- dle potřeby cukr krupice
- dle chuti mák
- dle chuti máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme, přidáme sůl, vejce, krupici a hrubou mouku (asi 50 g odložíme na vyválení ) a propracujeme. Z těsta vyválíme silnější šišky a rozkrájíme je na díly, ze kterých vyválíme tenčí šišky.
-
Šišky vkládáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme 15–20 minut. Uvařené a okapané šišky posypeme nasucho osmahnutou strouhankou, mákem, cukrem a polijeme máslem.